Anna-Lisa Linden
Professor emerita
Mat på arbetet dygnet runt? Arbete - Tid - Måltid
Författare
Summary, in Swedish
I denna skrift redovisas den kunskap inom området som finns att hämta i svensk forskning med en och annan internationell utblick. I en parallell studie görs motsvarande inventering av dansk forskning. Dessa båda arbeten kommer senare att redovisas i en gemensam skrift. Vi vet att det finns ett stort intresse bland forskare, livsmedelsindustri och andra att ta del av den kunskap som finns när det gäller svenska förhållanden. Av den anledningen väljer vi att presentera den kunskap svensk forskning bidragit med. Redovisningen disponeras under några rubriker med fokus på måltidens sociala sammanhang, lunchtid och lunchmat, måltidsutbudet under arbetstid och styrmedel för att främja ett hälsosamt ätande under arbetstid.
Avdelning/ar
- Sociologiska institutionen
- Sociologi
- Institutet för Ekonomisk forskning
- Företagsekonomiska institutionen
Publiceringsår
2008
Språk
Svenska
Publikation/Tidskrift/Serie
Research Report
Dokumenttyp
Rapport
Förlag
Department of Sociology, Lund University
Ämne
- Sociology (excluding Social Work, Social Psychology and Social Anthropology)
- Law
Nyckelord
- mat
- måltid
- måltidsutbud
- arbetstid
- sociologi
- sociology
Status
Published
Report number
2008:4
ISBN/ISSN/Övrigt
- ISBN: 91-7267-275-7