Bosse Bergstedt om pedagogik för förändring

Bosse Bergstedt har tillsammans med Anna Herbert Hwang skrivit boken "Pedagogik för förändring" som nyligen gavs ut på förlaget Studentlitteratur.

Historiskt har pedagogik betraktats som en viktig förutsättning för kunskap och samhälle. Pedagogiska modeller har ofta utvecklats i samband med samhällsförändringar, revolutioner och krig. Pedagogiska teoretiker har frågat sig på vilket sätt människan kan bli en självständig tänkare som inte låter sig ledas av andra. I "Pedagogik för förändring" möter läsaren pedagoger och filosofer från antiken fram till i dag. Det är kvinnor och män - från Platon och Aristoteles till Barad och Harawey -  som alla varit radikala tänkare för sin tid och banat väg för dagens skola och utbildning. I sin kamp för att tänka kritiskt och annorlunda har de utmanat givna föreställningar om kunskap och samhälle.

Läs mer om boken

Bosse Bergstedts personliga sida

2017-06-30
Mörka blickar och mötesstrider