Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hylmö om ekonomiskt vetande

I vilken utsträckning har den ekonomiska krisen även inneburit en kris för nationalekonomin? Vad är ekonomiska vetandets förutsättningar?

I det nya numret av Fronesis (2016, Nr 54-55) medverkar Anders Hylmö som både redaktör och författare. Han har skrivit kapitlet ”Den moderna nationalekonomin som vetenskaplig stil och disciplin”.
Dessutom har han även, tillsammans med Kajsa Borgnäs, skrivit kapitlet ”Det ekonomiska vetandet i förändring”.
 
Om innehållet:
Efter den globala finanskrisen 2008 har den ekonomiska vetenskapen hamnat i blickfånget. Studentrörelser och heterodoxa ekonomer har kritiserat det dominerande ekonomiska paradigmet och krävt ökad pluralism. Den senaste tidens politiska utveckling har blottat nyliberalismens brister och aktualiserat frågan om dess koppling till den ekonomiska vetenskapen.
 
Läs mer på Fronesis webbplats

Anders Hylmös personliga sida