Gender and reform, getting the right data right

Författare:
  • Lisa Eklund
  • Henia Dakkak
  • Siri Tellier
Publiceringsår: 2007
Språk: Engelska
Sidor: 42-44
Publikation/Tidskrift/Serie: Forced Migration Review
Volym: 29
Dokumenttyp: Artikel i tidskrift
Förlag: The Refugee Studies Centre, University of Oxford

Abstract english

The article discusses the importance of data by sex in order to promote and advocate for gender mainstreaming into humanitarian assistance. It points at some of the weaknesses in data collection and management and makes recommendations on how to get the right data right.

• Sociology (excluding Social Work, Social Psychology and Social Anthropology)
  • gender mainstreaming
  • disaster
  • sociology
  • sex disaggregated data
  • sociologi

• ISSN: 1460-9819
Lisa Eklund
E-post: lisa.eklund [at] soc.lu.se

Sociologi

Paradisgatan 5, Lund

Introduktion

Lisa Eklund är doktor i sociologi med erfarenhet av att arbeta även utanför akademin, främst med FNs befolkningsfond (UNFPA) i Peking och Geneve.

Forskningsprojekt

Forskningsprojekt om familj, nära relationer och sexualitet i Kina http://defichine.site.ined.fr/en/