Time to ditch courtesy titles that discriminate

Författare:
  • Lisa Eklund
Publiceringsår: 2006-05-18
Språk: Engelska
Publikation/Tidskrift/Serie: China Daily
Dokumenttyp: Tidningsartikel

Abstract english

The news article discusses changes in courtesy titles for women and men and how this reflects a change in gender structures in China over the past 50 years.

• Sociology (excluding Social Work, Social Psychology and Social Anthropology)
  • sociologi
  • social linguistics
  • sociology
  • gender
  • China

Lisa Eklund
E-post: lisa.eklund [at] soc.lu.se

Sociologi

Paradisgatan 5, Lund

Introduktion

Lisa Eklund är doktor i sociologi med erfarenhet av att arbeta även utanför akademin, främst med FNs befolkningsfond (UNFPA) i Peking och Geneve.

Forskningsprojekt

Forskningsprojekt om familj, nära relationer och sexualitet i Kina http://defichine.site.ined.fr/en/