Pedagogiska perspektiv på teori och praktik

Avancerad nivå. Pedagogik. 15 hp. Vårtermin.
PEDN22, Pedagogik: Pedagogiska perspektiv på utbildningspolicy i teori och praktik, 15 högskolepoäng

Kursen ges som obligatorisk kurs inom Masterprogrammet i pedagogik och som fristående kurs.

Kursen behandlar frågor om vad som blir till som pedagogiska problem på olika nivåer och i olika praktiker och vem det är som formulerar problem. Teoretiska såväl som metateoretiska perspektiv som kan användas för att belysa konstruktionen av pedagogiska problem/skolproblem och -policy behandlas, tillexempel olika aktörscentrerade perspektiv, neo-institutionalism och posthumanistisk teori. Kursen tar upp frågor om vilka krav på perspektiv och metoder som ställs för att kunna leda och vägleda pedagogiska processer i ett lokalt såväl som globalt och mångkulturellt samhälle.

Kursen är uppdelad i fyra moment:

• A. Utbildningspolicy, globalisering och kunskapssamhälle, 3 hp
  • B. Utbildningspolicy och revisionssamhället, 3 hp
  • C. Utbildningspolicy och vetenskapsteori, 3 hp
  • D. Fallstudie och slutuppsats, 6 hp

Schema
Kursplan
Live@Lund

Sök kursen via lu.se

Sidansvarig:

Telefon: +46 46-222 00 00 (växel) +46 46-222 88 44, +46 46-222 88 13 (sociologi och socialantropologi) +46 46-222 87 38 (pedagogik)