Samhällsplanering med inriktning mot urban och regional planering

Nybörjarnivå-kandidatnivå, 180 hp, HT.
Kandidatprogram. Ges i ett samarbete mellan Sociologiska institutionen och Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi (KEG)

Vill du vara med och planera en samhällsutbyggnad som tar hänsyn till såväl sociala, ekologiska som ekonomiska aspekter? Sök då till vårt samhällsplanerarprogram.

Globalisering, arbetslivets omvandling, en förändrad befolkningssammansättning både åldersmässigt och etniskt, miljöförstöring och klimathot, är alla faktorer som gör att behovet av planeringsrelevanta analyser ökar.

En samhällsplanerare måste därför ha en bred kunskapsbas och förmåga att sammanställa kunskap från olika specialområden.

Utbildningsplan

Läs mer på KEGs webbplats (Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi)

Sök programmet

Sök programmet via lu.se

Kurser som läses på Sociologiska institutionen

• Sociologi: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng (SOCK03) VT

• Sociologi: Samhällsbyggande och integration 7,5 högskolepoäng (SOCB30) VT

Termin 2

• Sociologi: Teori och metod, 15 högskolepoäng (SOCB25) VT
    Kursens syfte är att ge en grundläggande introduktion till sociologi. Kursen ger kunskap om sociologiska teorier, begrepp och perspektiv samt kunskap om undersökningsmetoder inom sociologin.

Termin 4

Sidansvarig:

Telefon: +46 46-222 00 00 (växel) +46 46-222 88 44, +46 46-222 88 13 (sociologi och socialantropologi) +46 46-222 87 38 (pedagogik)