Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Masterprogram i socialantropologi

Avancerad nivå, socialantropologi, 120 hp, HT
SASAN Masterprogram i socialantropologi, 120 högskolepoäng

Startar alltid under höstterminen. Sök därför till programmet under perioden 15 mars-15 april

Masterprogrammet i socialantropologi ger dig som student möjlighet att få en masterexamen med stark forskningsanknytning.

I programmet förenas djup ämneskunskap med breddande perspektiv och omvärldsanknytning. Masterprogrammet i socialantropologi förenar djup med bredd i synen på samhällsgemenskaper och en sammanhängande kulturförståelse.

Dels sker en fördjupning i ett vetenskapligt förhållningssätt som är grundläggande för dem som avser att fortsätta med en forskarutbildning, men som också är av stort värde för t.ex. kvalificerade utrednings- och handläggartjänster inom organisationer eller verksamheter på olika nivåer.

Programmet vidgar de teoretiska perspektiven och ger studenterna vidare kunskaper i kvalitativ metod, färdigheter för ett arbetsliv i förändring och förmåga att bidra till utveckling av samhälle och arbetsliv.

Förkunskapskrav:

  • Kandidatexamen med examensarbete i socialantropologi eller motsvarande.
  • Engelska B


Har du frågor om programmet eller vill veta mer, kontakta vår studievägledare på e-post: Studievagledare [at] soc.lu.se.

 

Programstruktur

Termin 1

Termin 2

Termin 3

Valfria kurser på grund- eller avancerad nivå, utlandsstudier eller praktik om 30 hp

Termin 4

Examensarbete för masterexamen, 30 hp (SANM03)

 

Sök programmet via lu.se

Sidansvarig:

Sociologiska institutionen
Lunds universitet
Besök: Paradisgatan 5, Hus G, Lund
Postadress: Box 114 , 221 00 Lund
Telefon: +46 46-222 00 00 (växel) +46 46-222 88 44, +46 46-222 88 13 (sociologi och socialantropologi) +46 46-222 87 38 (pedagogik)

Samhällsvetenskapliga fakulteten