Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Information vid terminsstart

webbregistrering, kursinformation & kursplattform, tidigt avbrott
Denna information riktar sig till dig som har blivit antagen till en kurs eller ett program hos oss på Sociologiska institutionen. Vi är glada över att just du har valt att studera här och vi vill att terminsstarten ska vara så smidig som möjligt för dig. Därför har vi valt att sammanfatta några saker här på sidan som kan vara bra för dig att veta. Vi länkar även till olika sidor som kan vara till nytta för dig.

Är du istället reservplacerad?

Om du kan erbjudas plats på den kurs du är reservplacerad på så kommer du att kontaktas av studerandeexpeditionen.

Webbregistrering

Vid kursstart är det viktigt att du webbregistrerar dig på den kurs du är antagen till och som du vill gå. Inför teminstart skickas ett välkomstbrev ut till dig med information kring webbregistreringen. Du registrerar dig själv i Studentportalen. Använd gärna lathunden (pdf) när du ska göra webbregistreringen.

När du registrerar dig använder du din stil-identitet. När du är ny student vid Lunds universitet får du en stil-identitet skickad och denna följer med dig under hela din studietid.

Ifall du får problem med att registrera dig, vänligen kontakta studerandeexpeditionen. Deras kontaktuppgifter finns i faktarutan här på webbsidan.

Kursplattform

Alla kurser är kopplade till en kursplattform där lärarna lägger upp information. Beroende på kurs så kommer du antingen arbeta i Luvit eller live@lund. Se vilken kursplattform som gäller för din kurs på kursens egen sida här på webbplatsen (se nedan).

Kursinformation

Varje kurs och program har en egen sida här på webben. På dessa sidor finns aktuella litteraturlistor, kursplaner och scheman för kurserna. Hitta din kurs eller program under fliken utbildning.

Tidigt avbrott

Ifall du vill avbryta dina studier så kan du inom 3 veckor göra ett tidigt avbrott. Det innebär att du vid ett senare tillfälle kan söka om kursen.

Om du istället gör ett avbrott efter 3 veckor så kan du enbart i mån av plats erbjudas att få gå kursen/programmet igen. Det är därför viktigt att du så snart som möjligt meddelar studerandeexpeditionen att du vill göra ett tidigt avbrott.

Sidansvarig:

Tre studenter pratar med varandra

Kontakt

Pedagogik
Lyudmyla Khrenova
Tel: +46 46-222 01 75
E-post: lyudmyla.khrenova [at] soc.lu.se

Pedagogik, rum 118B
Caroline Spannel Brnelic
Tel: +46 46 222 87 38

Sociologi och Socialantropologi, rum 117B
Mona Pettersson
Tel: +46 46 222 88 44
Håkan Bergquist
Tel: +46 46 222 88 13

Info [at] soc.lu.se

 

Sociologiska institutionen
Lunds universitet
Besök: Paradisgatan 5, Hus G, Lund
Postadress: Box 114 , 221 00 Lund
Telefon: +46 46-222 00 00 (växel) +46 46-222 88 44, +46 46-222 88 13 (sociologi och socialantropologi) +46 46-222 87 38 (pedagogik)

Samhällsvetenskapliga fakulteten