Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ann Mari Sellerberg

Ann Mari Sellerberg

Professor emerita

Ann Mari Sellerberg

Bidrag för jobb : Arbetsgivares perspektiv på anställningsstöd

Subsidies for jobs : Employer perspective on employment support

Författare

  • Ann Mari Sellerberg

Summary, in Swedish

Statligt stöd till arbetsgivare för att anställa arbetssökande har genom tiderna haft olika namn. När denna undersökning gjordes kallades de bland annat nystartsjobb, instegsjobb och lönebidrag. Bidragen har ständigt diskuterats och reformerats. Kvantitativa effektundersökningar om hur flest sökande kommer i arbete är vanliga.

Denna bok har en annan ingång. Här återges material från mer djupgående intervjuer med arbetsgivare som hade anställda med bidrag. Boken beskriver
vad de tycker om bidragssystemet, deras relationer till Arbetsförmedlingen, hur de anställda rekryteras samt hur de ser på den misstro som omgivningen inte sällan riktar mot dem. I grunden är boken en diskussion om den moral som gäller statliga pengars sociala användning.

Avdelning/ar

  • Sociologi

Publiceringsår

2020-03

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Bok

Förlag

Bokbox förlag

Ämne

  • Sociology

Nyckelord

  • employer job subsidy unemployment

Aktiv

Published

Projekt

  • Anställningsbidrag inom handeln

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 978-91-86980-72-6