Review of Wolf, Sonja (2017) Mano Dura: The Politics of Gang Control in El Salvador

Författare:
  • Anna Hedlund
Publiceringsår: 2017
Språk: Engelska
Sidor: 443-444
Publikation/Tidskrift/Serie: Social Anthropology
Volym: 26
Nummer: 3
Dokumenttyp: Bokrecension
Förlag: Wiley-Blackwell

• Social Anthropology

• ISSN: 1469-8676
Bild på Anna Hedlund, foto: privat
E-post: anna [dot] hedlund [at] soc [dot] lu [dot] se

Forskare

Bakgrund

Anna Hedlund är forskare i socialantropologi och disputerade 2014 vid Lunds Universitet. Hon har varit anställd som postdoc vid University of Johannesburg, Sydafrika och Danish Institute Against Torture i Köpenhamn, Danmark. 2015 var hon gästforskare vid Max Planck Institute for Social Anthropology, Halle, Tyskland, i 3 månader. Anna Hedlund är affilierad forskare med South African Research Chair in Social Change, University of Johannesburg.

Fältarbeten

Anna Hedlund har gjort fältarbete i Östra Kongo (Demokratiska Republiken Kongo) för sitt avhandlingsprojekt 2009-2014.

År 2016 gjorde hon fältarbete i Kinshasa/Kongo och Beirut/Libanon för ett postdoc projekt. Som student i antropologi gjorde hon fältarbete i Israel/Palestina och i Nuba Bergen, Sudan.

För närvarande gör hon fältarbete i Malmö (med start i April, 2019).