Relationen mellan ledning och arbetstagare i nya kursboken Arbetslivet

Anders Kjellberg har skrivit kapitlet "Fack, arbetsgivare och industrial relations" i den nyligen utkomna nya upplagan av kursboken Arbetslivet där han bland annat skriver om klassbaserade fackföreningar i de nordiska länderna, och den fackliga nedgång som skett bland unga.

Om boken, från Studentlitteraturs webbplats:

”De flesta människor tillbringar en stor del av sina liv med att förvärvsarbeta. Arbetet och dess egenskaper påverkar den fysiska och psykiska hälsan, människors livskvalité och arbetsglädje. Men personens klassposition, ålder och livsfas, kön och härkomst spelar också en roll för olika utfall av arbete.

I Arbetslivet belyses och besvaras en mängd av de olika frågeställningar som dagens arbetsliv ger upphov till. Den ger en unik översikt över de förhållanden som råder på den svenska arbetsmarknaden, kombinerat med internationella utblickar. Boken ger också teoretiska perspektiv på hur olika förhållanden i arbetslivet kan förstås och förklaras.”

Redaktörer är Mattias Bengtsson & Tomas Berglund.

Läs mer om boken, bland annat innehållsförteckning, på studentlitteratur.se

Anders Kjellbergs personliga sida

Anders Kjellberg

2017-12-07
Skapade villkor för fler kvinnor i avlönat arbete
2017-12-01
Katrine Tinning har försvarat sin avhandling
2017-11-30
Var vill du jobba? Testa dina föreställningar om svensk och europeisk arbetsmarknad!
2017-11-16
Undervakning och medborgarjournalistik. Gör filmandet gatan säkrare?
2017-11-14
Är den grova organiserade brottsligheten bara ett polisiärt problem?