Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skapade villkor för fler kvinnor i avlönat arbete

Åsa Lundqvist, professor vid Sociologiska institutionen, har just publicerat en bok om alla de åtgärder och opinionsbildande kampanjer som föranledde den kraftiga ökningen av den kvinnliga arbetskraften under 1960- och 1970-talen. Hur och med vilka metoder aktiverades tidigare hemmafruar till ett betalt arbete, och vilka konsekvenser fick det för tidigare familjeformer?

Läs mer om boken Transformations of family and gender relations. How active labour market policy shaped the dual earner model på förlagets webbplats http://www.e-elgar.com/shop/transforming-gender-and-family-relations.

 

Åsa Lundqvist är professor och studierektor för forskarutbildningen här på Sociologiska institutionen. Hon forskar om välfärdspolitik och familjerelationer.

Åsa Lundqvists personliga sida här på institutionens webbplats.