Skapade villkor för fler kvinnor i avlönat arbete

Åsa Lundqvist, professor vid Sociologiska institutionen, har just publicerat en bok om alla de åtgärder och opinionsbildande kampanjer som föranledde den kraftiga ökningen av den kvinnliga arbetskraften under 1960- och 1970-talen. Hur och med vilka metoder aktiverades tidigare hemmafruar till ett betalt arbete, och vilka konsekvenser fick det för tidigare familjeformer?

Läs mer om boken Transformations of family and gender relations. How active labour market policy shaped the dual earner model på förlagets webbplats http://www.e-elgar.com/shop/transforming-gender-and-family-relations.

Åsa Lundqvist är professor och studierektor för forskarutbildningen här på Sociologiska institutionen. Hon forskar om välfärdspolitik och familjerelationer.

Åsa Lundqvists personliga sida här på institutionens webbplats.

Bild på Åsa Lundqvist av Emma Lord.

2018-01-18
Så vinner man en mediedebatt
2017-12-19
Liv Sunnercrantz har försvarat sin avhandling
2017-12-19
Studie om invandrarorganisationers betydelse för integration får 4 miljoner!
2017-12-07
Skapade villkor för fler kvinnor i avlönat arbete
2017-12-01
Katrine Tinning har försvarat sin avhandling