Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

"De flesta vill hoppa av"

Anna Hedlund. Foto.

Anna Hedlund, forskare i socialantropologi här på Sociologiska institutionen, Lunds universitet, diskuterade de kriminella gängen i en direktsänd paneldiskussion från Göteborgs universitet.

Den senaste tidens kamp mot den grova brottsligheten var temat för paneldiskussionen "After work med forskare", inspelad 14 oktober. Medverkade gjorde även Kristina Alstam, doktor i socialt arbete, Göteborgs universitet. Micael Björk, professor i sociologi, Göteborgs universitet och Jari Kuosmanen, professor i socialt arbete, Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet.

Inkludera föreningssverige i det förebyggande arbetet för att fånga upp unga innan de går med i gäng.

Anna Hedlund forskar om våld, kriminella miljöer och brottsförebyggande arbete. Under diskussionen berättar Anna Hedlund att de flesta som hon intervjuat i sin forskning ”vill hoppa av”.  Hon menar också att ett sätt att komma tillrätta med gängkriminalitet är att på ett bättre sätt inkludera civilsamhället, det vill säga föreningssverige, i det förebyggande arbetet. På detta sätt kan samhället fånga upp barn och ungdomar innan de går med i gäng.
 
Se hela paneldiskussionen på youtube.com


Anna Hedlunds personliga sida här på Sociologiska institutionens webbplats.

Fler intervjuer där Anna Hedlund medverkar

Anna Hedlund diskuterar sin bok Hutu Rebels i en lång intervju på New Books Network

Efter att ha utfört etnografiskt fältarbete i ett rebelläger djupt inne i Kongoskogen, utforskar Anna Hedlund vardagen bland hutu-rebellkrigare och deras familjer. Anna Hedlund vill förstå våldet, men i första hand vill hon förstå rebellernas rättfärdigande av våldet.

”Rebellerna ser sig själva som offer och den förståelsen leder till ett rättfärdigande av våld.” säger Anna Hedlund i intervjun.

Anna Hedlund pratar om föreställningar av maskulinitet kopplat till vapen och våld

Anna Hedlund pratar om varför det är viktigt att veta varför det skjuts