Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Barbara Schulte

Docent | Ämnesföreträdare

Pedagogik

Forsknings- och undervisningsområden:

  • internationell och jämförande pedagogik (med fokus på Kina/Ostasien)
  • utbildningssociologi
  • globalisering och utbildning

Pågående forskning och undervisning:

Mina kurser spänner över ett brett spektrum av teoretiska och metodologiska spörsmål inom samhällsvetenskaperna, och mer specifika ämnen som gäller pedagogik, utbildning och skolan (som t ex pedagogisk styrning och –policy, privatisering och kommersialisering av utbildningen etc.). Mina forskningsintressen innefattar transnationell styrning av utbildning, kunskapsöverföring (dvs. mellan Kina och ’väst’), socialt inkluderande och exkluderande genom utbildning, utbildning och utveckling, samt utbildning & IKT/IKT4E. I mina pågående forskningsprojekt studerar jag privatskolor i det urbana Kina (med stöd från Riksbankens Jubileumsfond) och konsekvenserna av digitaliseringen av kinesisk utbildning och kompetensutveckling (finansierat av Svenska Forskningsrådet).

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Senaste
Alla

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Redaktör

Publikationer

Hämtat ur Lunds universitets publikationsdatabas

Redaktör

Barbara Schulte
E-post: barbara [dot] schulte [at] soc [dot] lu [dot] se

Universitetslektor

Pedagogik

+46 46 222 36 15

315

31

Om forskaren

Barbara Schulte är forskare i pedagogik med bakgrund i komparativ pedagogik, Kina-studier och historia (Fil.dr. från universitetet i Humboldt, Berlin) och lärar-/forskarerfarenhet från Tyskland, Kina, Sverige, Danmark och England.

Forskningsprojekt

1. Kassa-ko, civil sfär eller co-optation? Privatskolor i det urbana Kina: En undersökning om dynamiken i privatiseringen av utbildningen mot bakgrund av det globala men auktoritära Kina. Finansierad av Riksbankens Jubileumsfond (2012-2015).

2. Kina uppkopplat och nedkopplat – det digitala samhället i en auktoritär stat: Detta tvärvetenskapliga projekt syftar till att klarlägga de många dimensionerna och paradoxerna i den nätverkande auktoritära staten och effekten av IKT på det kinesiska samhället. Finansierat av Vetenskapsrådet (2013-2017).

Forskarmiljö

Skolan som omstritt område: Inom denna forskarmiljö undersöker vi förändringarna i skolan och dess följder för det sociala berättandet, institutioner, identiteter och praktiker genom tid och rum.

Sociologiska institutionen
Lunds universitet
Besök: Paradisgatan 5, Hus G, Lund
Postadress: Box 114 , 221 00 Lund
Telefon: Studerandeexpeditionen +46 46-222 88 44, Lunds universitets växel +46 46-222 00 00

Samhällsvetenskapliga fakulteten