Lär studenter hur IT-tekniken påverkar deras yrken

Författare:
  • Carola Aili
Publiceringsår: 2016-08
Språk: Svenska
Publikation/Tidskrift/Serie: Curie
Dokumenttyp: Artikel i tidskrift
Förlag: Vetenskapsrådet

Abstract english

Digitaliseringen är inte bara en teknikfråga, utan bör handla om hur verktygen ska användas. Det menar Carola Aili, lektor i pedagogik vid Lunds universitet, i en kommentar till Darja Isaksson som tidigare intervjuats i Curie. Studenterna behöver kompetens att hantera frågor om IT-stöd i sin kommande yrkesutövning.

• Educational Sciences

• ISSN: 2001-3426
Carola Aili
E-post: carola [dot] aili [at] soc [dot] lu [dot] se

Pedagogik

Pedagogik

Bakgrund

Carola Aili är lektor pedagogik med inriktning mot lärande i arbetslivet. Hon har en doktorsexamen i pedagogik från Stockholms universitet.

Lyssna på Carola Aili

Filosofiska rummet, Sveriges radio, Min nya vän roboten.

"Men om vi vänjer oss vid manicker som skapats för att tillfredsställa snart nog alla våra mänskliga behov, bekräfta oss och ge oss ständiga kickar: vad gör det med vårt behov av varandra (...)"