Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Corona/Covid-19 våren 2021

Information till dig som studerar vid Sociologiska institutionen

Sociologiska institutionen följer Regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av coronaviruset Covid-19. Alla studenter vid Lunds universitet uppmanas tills vidare att som utgångspunkt studera hemifrån. Institutionsbyggnaden är just nu stängd för studenter.

Digital undervisning hela vårterminen 2021

På grund av den rådande samhällsspridningen av covid-19 kommer undervisningen att genomföras huvudsakligen online med hjälp av digitala verktyg under resten av vårterminen 2021.

Vi strävar efter att alla kurser så snart som möjligt ska ha något campusbaserat moment igen, men räkna med att hela vårterminen 2021 kommer att bedrivas online, utan fysisk närvaro i universitetets lokaler.

Vi gör vårt bästa för att se till att du får undervisning av högsta möjliga kvalitet, samtidigt som vi anpassar undervisningen och följer Lunds universitets rektors beslut för att begränsa risken för smittspridning.

Skärpta restriktioner gäller tills vidare

Lunds universitet har beslutat att all verksamhet som inte är nödvändig att genomföra med närvaro i universitetets lokaler ska genomföras digitalt tills vidare.

Alla studenter vid Lunds universitet uppmanas tills vidare att som utgångspunkt studera hemifrån.

Läs mer om beslutet på universitetets centrala webbplats www.lu.se

Undervisning och examination

All undervisning och examination ska därför tills vidare genomföras digitalt utan fysisk närvaro i fakultetens lokaler. Undervisning och examination som inte kan, eller som inte utan stora svårigheter kan genomföras digitalt, kan dock undantas efter beslut av fakultetens dekan.

Program- och kursspecifik information

Du som är student har inför terminsstarten fått program-/kursspecifik information från din utbildning via ditt Välkomstbrev

Därefter kommer uppdateringar att göras i din lärplattform Canvas eller i ditt schema i Timeedit.

På grund av pandemin kan vissa ändringar i schema och kursformat göras med kort varsel.

Vänligen håll noggrann koll på ditt schema i TimeEdit och din kursplattform i Canvas för den senaste informationen gällande din kurs.

Observera att exakt tid anges i schemat. Denna termin kommer föreläsningar och seminarier börja vid den exakta tidpunkt som anges i schemat (dvs så kallad akademisk kvart kommer inte tillämpas).

Stort tack för din förståelse!

Studie- och datorplatser samt bibliotek

Sociologiska institutionen håller huset stängt tills vidare. Vi kommer att meddela på denna sida, samt på vår Kontaktsida, när det blir aktuellt att öppna institutionen igen.

Som student ska du bara vistas på campus om du till exempel behöver

  • söka information som du inte kan nå hemifrån
  • behöver använda referensmaterial
  • behöver få tillgång till utrustning för digital undervisning och examination.

Dator- eller studieplatser finns i dagsläget i byggnaden Eden samt i Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek. Platserna måste bokas i förväg. Fakulteten avser att öppna fler studieplatser successivt och information publiceras då på sidan: https://www.sam.lu.se/covid-19.

Boka studie- eller datorplats i Eden eller i biblioteket i Lund via bibliotekets hemsida

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek i Lund och Helsingborg håller öppet i begränsad omfattning, läs mer om bibliotekens aktuella service på deras hemsidor.

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Lund

En säker studiemiljö – allas ansvar

Alla som behöver röra sig i fakultetens lokaler måste tillsammans bidra till att upprätthålla en säker miljö. Det är därför mycket viktigt att du som behöver besöka campus:

  • håller avstånd!
  • stannar hemma vid tecken på förkylning och sjukdom
  • tvättar händerna ofta och noga eller använder handsprit
  • respekterar avgränsningar i lokalerna
  • respekterar möblering och inte flyttar runt stolar och bord
  • inte ställer fram undanplockade möbler.

Stöd som finns att få

Campus Online våren 2021

Denna vårtermin erbjuds alla studenter vid Samhällsvetenskapliga fakulteten ett extra stort onlineutbud av service, mötesplatser och events för att kompensera frånvaron av fysiska möten. Campus Online är ett samarbete mellan fakultetens institutioner, centrum och Samhällsvetarkåren.

Ta del av Campus Online genom lärplattformen Canvas

Information om digital examination

Läs mer om stöd och verktyg inför din kommande tenta

Samhällsvetenskapliga biblioteket

Erbjuder stöd och service för att underlätta distansstudier.

Bibliotekets webbplats

Studievägledare

Studievägledare kan erbjuda stöd och vägledning i studierelaterade frågor.

Kontaktuppgifter till studievägledare

Studenthälsan 

Studenthälsan ger stöd, råd och behandling. Tid bokas via hemsidan.

Studenthälsans sida på lu.se

Studieverkstaden

Studieverkstaden erbjuder hjälp med bland annat studieteknik. För närvarande erbjuds digitala möten eller telefonmöten. Tid bokas via hemsidan. 

Studieverkstadens sida på lu.se