Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Corona/Covid-19 hösten 2021

Information till dig som studerar vid Sociologiska institutionen

Lunds universitet följer ansvariga myndigheters beslut och rekommendationer för att minska smittspridningen av coronaviruset/covid-19. På denna sida hittar du information om vad som gäller för utbildningar vid Sociologiska institutionen.

Höstterminen 2021: både digitalt och på plats

Lunds universitet har beslutat att en stegvis och ordnad anpassning till campusförlagd utbildning ska ske under hösten. Undervisning och examination kommer därför under höstterminen att genomföras både digitalt och på campus. 

Vi gör vårt bästa för att se till att du som student får undervisning av högsta möjliga kvalitet, samtidigt som vi också följer Lunds universitets beslut för att begränsa risken för smittspridning.

Vänligen håll noggrann koll på ditt schema i TimeEdit och din kursyta i lärplattformen Canvas för den senaste informationen gällande din kurs. I ditt schema kan du se vilka undervisningstillfällen som är bokade att vara på plats och vilka är bokade online. Ändringar kan göras med kort varsel. Ha gärna för vana att kolla schemat för ändringar innan du ger dig av hemifrån.

Lunds universitets senaste rektorsbeslut med anledning av coronaviruset/covid-19

Vårt hus är öppen för studenter

Sociologiska institutionens byggnad har öppnat igen 30 augusti. Välkomna in till oss! Håll gärna koll på vår Kontaktsida för den allra senaste informationen om öppettider.

Fortsätt följa råd för att förhindra smittspridning

Det är fortfarande viktigt att alla som fysiskt befinner sig på plats i våra lokaler upprätthåller en säker studie- och arbetsmiljö. Om du besöker campus, tänk på att:

  • hålla 1,5 meter avstånd till andra besökare
  • avstå helt från besöket vid sjukdomssymtom
  • tvätta händerna ofta och noga eller använd handsprit
  • följa aktuella avgränsningar i lokalerna
  • respektera möblering och inte flytta runt stolar och bord

Vill du vaccinera dig mot Covid-19?

På Lunds universitets webbplats www.lu.se/studera/coronavirusetcovid-19-information-studenter finns information om hur du gör.

Program- och kursspecifik information

Du som är student kommer att inför terminsstarten få program-/kursspecifik information från din utbildning via ditt Välkomstbrev

Därefter kommer uppdateringar att göras i din lärplattform Canvas eller i ditt schema i Timeedit.

På grund av pandemin kan vissa ändringar i schema och kursformat göras med kort varsel.

Vänligen håll noggrann koll på ditt schema i TimeEdit och din kursyta i lärplattformen Canvas för den senaste informationen gällande din kurs. I ditt schema kan du se vilka undervisningstillfällen som är bokade att vara på plats och vilka är bokade online. Ändringar kan dock göras med kort varsel ifall rådande rekommendationer från myndigheterna ändras.

Observera även att exakt tid anges i schemat. Denna termin kommer föreläsningar och seminarier att börja vid den exakta tidpunkt som anges i schemat (dvs så kallad akademisk kvart kommer inte tillämpas).

Ny student - checklista höstterminen 2021

Information och checklista från oss på Sociologen för nya studenter inför terminsstart

Fakultetens bibliotek

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek i Lund och Helsingborg håller öppet i begränsad omfattning för att undvika spridning av covid-19, läs mer om bibliotekens aktuella service på deras hemsidor.

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Lund

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Campus Helsingborg

Studieplatser

Det finns ett antal bokningsbara studieplatser i fakultetens bibliotek i Lund - se bibliotekets hemsida för mer information.

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek, Lund

Studieplatser och övriga studentutrymmen (grupprum, lunchrum) i fakultetens byggnader, kommer att hållas tillgängliga i den omfattning som är möjlig med undvikande av smittspridning. Mer information om detta publiceras i samband med terminsstarten.

Stöd som finns att få

Campus Online

Onlineservice, mötesplatser och events för studenter vid Samhällsvetenskapliga fakulteten! Är aktivt under terminstid för att kompensera frånvaron av fysiska träffar. Campus Online är ett samarbete mellan fakultetens institutioner, centrum och Samhällsvetarkåren.

Ta del av Campus Online genom lärplattformen Canvas

Information om digital examination

Läs mer om stöd och verktyg inför din kommande tenta

Studievägledare

Studievägledare kan erbjuda stöd och vägledning i studierelaterade frågor.

Kontaktuppgifter till studievägledare

Studenthälsan 

Studenthälsan ger stöd, råd och behandling. Tid bokas via hemsidan.

Studenthälsans sida på lu.se

Studieverkstaden

Studieverkstaden erbjuder hjälp med bland annat studieteknik. För närvarande erbjuds digitala möten eller telefonmöten. Tid bokas via hemsidan. 

Studieverkstadens sida på lu.se