Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sociology of work and professions (SWAP)

I forskningsmiljön Sociology of work and professions (SWAP) hänger vi oss till forskning som rör arbetsliv och arbetsmarknad. Vi representerar en rad olika teoretiska och metodologiska perspektiv inom sociologi, men med utgångspunkt i arbete intresserar vi oss för exempelvis nya former av just arbete, för prekära och otrygga anställningsformer, men också för professioner och professionaliseringsprocesser.

Inom ramen för SWAP analyserar och diskuterar vi det föränderliga arbetslivet och de trender och utmaningar som arbetsmarknaden står inför, både nationellt och internationellt. I vilken utsträckning förändrar digitalisering och artificiell intelligens vårt arbetsliv? Hur påverkas arbetsmarknaden av låglönejobb? Och vilken plats har plattformsarbete inom gig-ekonomin på den svenska arbetsmarknaden?

Normalt sett träffas vi ett par gånger i månaden för att presentera och få feedback på pågående forskning. Emellanåt bjuder vi också in forskare från andra universitet – både i Sverige och utomlands, för att presentera sin forskning. Vi de tillfällena brukar vi öppna upp seminarierna också för icke-grupp medlemmar.

Vill du vara med i SWAP eller vill du presentera din pågående forskning? Hör av dig till rasmus [dot] ahlstrand [at] soc [dot] lu [dot] se