Kombinera fristående kurser i sociologi upp till kandidatnivå

Sätt ihop din egen kandidatexamen genom att läsa fristående kurser

Hur kombinerar jag kurser i sociologi?

Om du vill läsa 90 högskolepoäng sociologi som ska användas som huvudområde i en kommande kandidatexamen behöver du läsa:

1. Grundkurs 30 hp
  2. Fortsättningskurs 30 hp
  3. Kandidatkurs 30 hp

Utöver detta behöver du 90 högskolepoäng i ett eller flera andra ämnen.

Sociologi är ett brett ämne som bland annat inbegriper socialpsykologi. Vi erbjuder såväl traditionell sociologi som socialpsykologi.

Nedan kan du se ett flödesschema. Pilarna visar vilken fortsättning och kandidatkurs du blir behörig till. Oavsett hur du väljer kommer det stå på examensbeviset att du har huvudområde sociologi. Se även samma information som i flödesschemat under i brödtexten.

En väg kallar vi för socialpsykologispåret och en annan väg för sociologispåret. Det går även att till viss del byta spår.

Flödesschema kombinera kurser i sociologi vid Lunds universitet, se samma information i text under bilden.

Även grundkursen Sociology of Global Development and Sustainability 30 hp (SOCA26) som ges på engelska (endast hösttermin) ger behörighet till SOCA10 och SOCA06.

Likvärdig information som i ovan flödesschema.

Välj en grundkurs, en fortsättningskurs och en kandidatkurs. Observera att Kurspaket PSO02 endast är för de studenter som läst SOCA06.

1 Grundkurs:

2 Fortsättningskurs:

3 Kandidatkurs:

eller (IFALL DU LÄST SOCA06)

Eller ta motsvarande kurser på distans

Det finns även möjlighet att läsa sociologi på distans. Alla kurser ges på halvfart.

Generellt gäller att kandidatkursen med fördel läses i slutet av dina studier på grundnivå. I kursen ingår 15 högskolepoäng examensarbete.

Har du frågor är du välkommen att kontakta våra studievägledare på mailadress studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se.