Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Sommaröppettider och kontakt under sommaren

Sociologiska institutionen

Gula huset på Sociologen.

Introduktionsmöten

I mitten av augusti skickas information om höstterminens introduktionsmöten till den e-postadress som du har uppgett på antagning.se.

Om du mot slutet av augusti, inte har fått något mejl, kontakta expeditionen på info [at] soc [dot] lu [dot] se. Det kan också vara bra att dubbelkolla din inkorg för skräppost.

Sommaröppettider för huset

Som student kan du inte komma in med ditt LU-kort när institutionen är stängd, därför är det bra att hålla koll på institutionens öppettider i sommar.

För att besöka oss under sommaren, kontakta den du ska besöka i förväg på telefon eller e-post.

 • 18 juni - 21 juni: Dörr G1 (huvudentrén) och G3 är öppna 08:00–14:00.
 • 22 juni - 22 augusti: Hela institutionen är stängd.
 • 23 augusti är institutionen öppen som vanligt igen, måndag – fredag 07:30-17:00

Expeditionens öppettider

E-post: info [at] soc [dot] lu [dot] se

Obs! 22 juni - 22 aug måste du kontakta expeditionen innan besöket eftersom dörrarna in till byggnaden är låsta.

 • Expeditionen för Sociologi, pedagogik och PA, rum 117B
  Susanne Lindberg
  Tel: +46 46-222 88 44
  Expeditionen håller stängt 22 juni - 7 augusti.
  Öppnar igen onsdagen 8 augusti, men är även stängd 21-22 augusti då personalen är på fortbildning.
   
 • Expeditionen för Socialantropologi, rum 117A
  Christian Landgren
  Tel: +46 46 222 40 36
  Expeditionen håller stängt 9 juli - 5 augusti.
  Öppnar igen måndagen 6 augusti, men är även stängd 21-22 augusti då personalen är på fortbildning.

Under tiden våra expeditioner håller stängt kan du även kontakta den allmänna studentreceptionen för svar på frågar av generell karaktär. Mer information finns på Lunds universitets centrala webbplats, studentreceptionen.

Studievägledningen

Britt Marie Rönn
Tel: +46 46 222 88 77

Caroline Spannel Brnelic
Tel: +46 46 222 87 38

E-post: studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se

För att besöka oss under juni, juli och augusti, kontakta oss i förväg för att boka tid: studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se.

 • 2 juli – 5 augusti håller studievägledningen på Sociologen stängt, men vi nås per e-mail och telefon från 13 juli till 18 juli. Se telefonnummer ovan.

Den 6 augusti är vi på plats som vanligt igen! Observera att fram till 22 aug måste du kontakta oss innan besöket eftersom dörrarna in till byggnaden är låsta.

Om du vill få snabb hjälp hänvisar vi även till Lunds universitets centrala studievägledning som kan svara på frågor av generell karaktär. Du hittar mer information och kontaktuppgifter på Lunds universitets centrala webbplats, livet som student.

Reservantagning

Reservantagning till fristående kurser, Kandidatprogrammet i personal- och arbetslivsfrågor och Kriminologiprogrammet påbörjas i mitten av augusti. Vi kallar reserver i tur och ordning efter eventuella avhopp. Blir du reservantagen skickas kallelse till den e-postadress som du har uppgett på antagning.se.

Antagen med villkor

Om du har antagits under förutsättning att du kan uppvisa särskild behörighet (notering i anmärkningskolumnen på ditt antagningsbesked) måste du senast vid introduktionsmötet visa dokument som styrker din särskilda behörighet (observera att du måste ta med sådana handlingar även om du bifogat dem med din ansökan).

Vissa undantag finns. Kontakta gärna studievägledningen på studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se ( )om du har frågor.

Statistik över antagning

Undrar du över dina chanser att komma in och vill se hur det har sett ut andra år? Följ denna länk för att se antagningsstatistik för tidigare år http://www.lu.se/studera/anmalan-och-antagning/antagningspoang

Allmänna frågor om anmälan och antagning

För allmän information om till exempel hur du anmäler dig, behörighetskrav, antagningspoäng och kontaktuppgifter till antagningsavdelningen besök Antagningsavdelningen vid Lunds universitet här: http://www.lu.se/studera/anmalan-och-antagning

Mer information, checklistor och datum

Mer information, checklistor och datum på Lunds universitets centrala webbplats lu.se/studera/livet-som-student/ny-som-student

   

  Ha en fin sommar!

  Sociologiska institutionen

  Sidansvarig:

  Sociologiska institutionen
  Lunds universitet
  Besök: Paradisgatan 5, Hus G, Lund
  Postadress: Box 114 , 221 00 Lund
  Telefon: Studerandeexpeditionen +46 46-222 88 44, Lunds universitets växel +46 46-222 00 00

  Samhällsvetenskapliga fakulteten