Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ämnet pedagogik

Pedagogik handlar om samspelet mellan individ och omgivning, om villkor för lärande, kunskapsbildning och utveckling.

Ämnet pedagogik på Sociologiska institutionen har under åren fyllt olika funktioner på grundutbildningen (i kraft av eget ämne; som en del av Personal- och arbetslivsprogrammet och det Beteendevetenskapliga programmet, samt inom lärarutbildningen, etc.).

Sedan 2019 har en omorganisation av det befintliga kursutbudet påbörjats och vi kommer i framtiden inte att erbjuda kurser i ämnet pedagogik. Däremot kommer ämnet att fortsättningsvis vara representerat i Masterprogrammet i personal- och arbetslivsfrågor och det Beteendevetenskapliga programmet. Ämnet pedagogik kommer inom ramen för det nyss inrättade kandidatprogrammet i Human Resources att uppgå i ämnet sociologi, från hösten 2021.

Vår utbildning i pedagogik

Utbildning i ämnet pedagogik finns för närvarande som fristående kandidatkurser och masterkurser och ingår som ämne i Masterprogrammet i personal och arbetslivsfrågor.

Se en översikt av Sociologiska institutionens alla kurser och program uppdelade ämnesvis på sidan "Välj utbildning".


Observera att för lärarkompetens inom svenska skolväsendet krävs den utbildning i pedagogik som ingår i respektive utbildningsprogram vid lärarhögskolorna.

Studievägledning & exp.

Pedagogik

Utbildningsadministratör, pedagogik
Susanne Lindberg
Telefon: +46 46-222 88 44
E-post: info [at] soc [dot] lu [dot] se

Studievägledare
Caroline Spannel Brnelic
Telefon: +46 46 222 87 38
E-post: studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se