Sommaranställning till Barnverksamheten på Röda Korsets Behandlingscenter i Malmö

Svenska Röda Korset driver behandlingscenter för krigsskadade och torterade på fem platser i Sverige: Skövde, Uppsala, Göteborg, Malmö och Skellefteå. Dessutom bedriver en rödakorsansluten stiftelse motsvarande verksamhet i Stockholm. Målet för Svenska Röda Korsets behandlingscenter är att ge människor som utsatts för krigstrauma och tortyr, stöd och vård så att de kan återerövra sin psykiska och fysiska hälsa. Utöver kliniskt behandlingsarbete arbetar vi med att sprida kunskap genom att erbjuda utbildningar och information till olika målgrupper, såväl externt som internt.

Röda Korsets Behandlingscenter är en, i vårdsammanhang, unik resurs genom att helt och hållet inriktas på behandling för traumatiserade flyktingar/migranter.
Många av patienterna har själva varit utsatta för krigs- och flyktrelaterat våld, övergrepp och hot, andra har traumatiserats genom att bli vittne till hur närstående drabbats.

Hur arbetar vi?
Svenska Röda Korsets Behandlingscenter i Malmö ger behandling åt traumatiserade flyktingar med uppehållstillstånd såväl som asylsökande och papperslösa. I vårt team ingår psykologer, psykoterapeuter, fysioterapeuter, tolkar, kurator, administratörer, ledare för barnverksamheten och läkare.

I Barnverksamheten arbetar vi med stöd för att minska utsattheten för barn i familjer som är traumatiserade av krig. Barnen som vi träffar har ofta egna traumatiska upplevelser och vi vet att i samtliga fall där barn lever tillsammans med en anhörig som har krigs- och tortyrtrauman finns en risk för att barnen får den anhöriges traumasymptom. Vi arbetar för att stärka barnen och hitta sätt för dem att må bra, att stärka föräldrarna i sin föräldraroll samt att stärka relationer inom familjen.

Arbetsbeskrivning
Planering, genomförande samt uppföljning av sommarläger och sommaraktiviteter Samordning, rekrytera och utbilda de frivilliga som kommer delta under sommaren Samordning av deltagare till de olika sommarverksamheterna

Du kommer i huvudsak att arbeta självständigt under sommaren med att planera och leda lägret och aktiviteterna, men med stöd av verksamhetsansvarig och projektledare, samt tillsammans med övrig personal på behandlingscentret, de frivilliga och relevanta samarbetspartners.

Målstyrd arbetstid tillämpas, kvälls- och helgarbete ingår i tjänsten. Under perioder förekommer hög arbetsbelastning, främst under sommarlägren som äger rum 19 – 30 juni, då du även kommer att sova på plats. Detsamma gäller under utbildningshelgen för de frivilliga 11 – 12 juni.

Övrig tid är arbetet förlagt på dagtid med placering på Svenska Röda Korsets kontor i Malmö.

Vi söker dig som är/har:

•    Pågående eller avslutad relevant eftergymnasial utbildning /erfarenhet
•    Ett genuint intresse för målgruppen samt erfarenhet av arbete med barn
•    Erfarenhet av kolloverksamhet
•    God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
•    Körkort samt god körvana

Det är även meriterande om du:

•    Är flerspråkig
•    Erfarenhet av projektledning och självständigt arbete
•    Tidigare arbete med barn och unga med primär alternativt sekundär traumatisering
•    Erfarenhet av den ideella/frivilliga sektorn

Personliga egenskaper:
Då arbetet ställer krav på självständigt arbete behöver du vara ansvarstagande, självgående och ha en välutvecklad förmåga att driva ditt eget arbete framåt. Du är lösningsfokuserad och duktig på att samarbeta med andra. Du som söker delar Svenska Röda Korsets värderingar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi dig? Du får möjlighet att bli del av ett team i utveckling! Inte minst innebär tjänsten en chans till erfarenhets- och kunskapsutbyte med kloka och erfarna kollegor från olika yrkesgrupper och möjlighet att bidra till en av världens främsta katastroforganisationer.

Tjänsten avser en visstidsanställning på deltid 2–31 maj och heltid 1 juni - 12 augusti.

För att söka tjänsten är du varmt välkommen att skicka CV och Personligt brev till verksamhetsansvarig Elin Magnusson: elin [dot] magnusson [at] redcross [dot] se
Vid frågor ring 040-32 65 23

Sista ansökningsdagen är 30 mars och intervjuer sker löpande.