Projektet "Direkt från rättssalen” söker praktikanter

Forskningsprojektet ”Direkt från rättssalen: De emotionella utmaningarna kopplade till liverapporteringar av rättegångar” söker praktikanter för period hösten 2021 och även våren 2022.

Praktik på forskningsprojekt, Sociologiska institutionen i Lund

För studenter på institutionens masterprogram som läser praktikkurserna SOCN18 och SOCN19.

Projektet undersöker digitaliseringen av rättegångar och hur detta påverkar rättsväsendets aktörer och journalisterna som arbetar där. Studien ska svara på följande frågor för att förstå digitaliseringens påverkan på rättssalen:

• Hur förhåller sig rättsväsendets aktörer till live-rapportering?
  • Hur åstadkommer journalister den här digitala praktiken?
  • Hur emotionaliseras rättsväsendets aktörer i live-rapporteringar?

Syftet avser att bidra med kunskaper om hur digitalisering påverkar en arbetsplats och de tillhörande professionella rollerna.

Önskad ansökningsprofil

Kandidatexamen i sociologi, kriminologi, socialt arbete, genus, media och kommunikation, eller liknande. Tidigare erfarenhet av att genomföra kvalitativa intervjuer, transkribering, och kvalitativa analyser behövs också. Erfarenhet av etnografiskt fältarbete och NVivo är också önskvärt. Förmågan att arbeta självständigt och tillsammans med andra är också ett krav. Flytande svenska och mycket bra kunskaper i engelska behövs.

Vad innebär praktiken?

Materialinsamling, transkribering, analys av kvaltativt material.

När?

10/20 veckor med början hösten 2021 eller våren 2022

Var?

På Sociologiska institutionen i Lund.

Så här ansöker du

Skicka ett personligt brev (max en A4-sida), CV och universitetsbetyg till lisa [dot] flower [at] soc [dot] lu [dot] se. Ditt personliga brev ska beskriva vem du är, ditt personliga syfte med praktiken, vad du önskar få ut av den.

Sista ansökningsdatum

15/05/2021

Ansvarig för forskningsprojektet: lisa [dot] flower [at] soc [dot] lu [dot] se

Har du allmänna frågor om praktik på Sociologiska institutionen är du välkommen att kontakta Britt-Marie Johansson britt-marie [dot] johansson [at] soc [dot] lu [dot] se.