Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studie om kvinnors erfarenhet av droger och droghandel

Kvinna rullar joint. Foto: Thought Catalog, Unsplash.
Foto: Thought Catalog, Unsplash.

Just nu genomförs en studie om kvinnors erfarenheter av narkotika. Syftet med forskningsprojektet är att förstå hur och varför kvinnor börjar köpa, använda eller sälja narkotika, men även på vilket sätt kvinnor är involverade i droghandel, och hur kvinnor själva förklarar och ser på sin inblandning i droghandel.

Tidigare forskning har mest fokuserat på män i droghandel, och därför ska detta projekt placera kvinnors egna upplevelser och berättelser i förgrunden.

Projektet har godkänts av Lunds Etikprövningsnämnd.

Om du vill veta mer om projektet, kontakta:
Oriana Quaglietta:
oriana [dot] quaglietta [at] soc [dot] lu [dot] se
oquaglietta [at] gmail [dot] com
oquaglietta [at] protonmail [dot] com
Wickr: littlequail

 

VI SOM GENOMFÖR STUDIEN

Oriana Quaglietta (Doktorand & forskare)
Sara Eldén (Handledare)
Malin Åkerström (Handledare)

Projektet Med egna ord: Kvinnors erfarenhet av droger och droghandel genomförs vid Sociologiska Institutionen på Lunds universitet. Etikprövningsmyndigheten har godkänt projektet (Dnr 2018/440).