Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Porträtt Susanne Boethius. Foto.

Susanne Boethius

Forskare

Porträtt Susanne Boethius. Foto.

Män om våld i nära relationer

Författare

  • Susanne Boethius

Redaktör

  • Christofer Edling
  • Amir Rostami

Summary, in Swedish

Varför använder män våld mot kvinnor som de inlett en kärleksrelation med och hur förklaras detta våld av de män som utövar dessa handlingar? Dessa frågor är centrala i detta kapitel där våldsutövande män begripliggör det våld som de använt mot sina tidigare eller aktuella partners. Analysen bygger på intervjuer med män som påbörjat behandling på grund av att de använt våld i nära relationer. I kapitlet identifieras hur männen legitimerar våldshandlingarna med hjälp av redovisande förklaringar (accounts) samt hur deras berättelser innehåller såväl ansvarsbefriande redogörelser om våldshandlingarna som framställningar av ett ansvarstagande beteende som syftar till att våld i relationen ska undvikas.

Avdelning/ar

  • Sociologi

Publiceringsår

2016-06

Språk

Svenska

Sidor

125-139

Publikation/Tidskrift/Serie

Våldets sociala dimensioner : Individ, relation, organisation

Volym

1

Dokumenttyp

Del av eller Kapitel i bok

Förlag

Studentlitteratur AB

Ämne

  • Sociology (excluding Social Work, Social Psychology and Social Anthropology)

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 9789144115085