Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tina Kindeberg

Tina Kindeberg

Universitetslektor | Docent

Tina Kindeberg

Pedagogisk retorik- Den muntliga relationen i undervisningen

Författare

  • Tina Kindeberg

Summary, in English

Pedagogisk retorik är ett kunskapsområde där didaktik och retorik förenas. Dagens professionella lärare måste självklart vara ämneskunniga, men det räcker inte. De behöver också ha insikt i hur man väcker intresse för det aktuella ämnet och ökar förståelsen hos de studerande. Med hjälp av rösten, uttryckssättet och yrkesidentiteten framträder läraren som mer eller mindre trovärdig och ämnet som mer eller mindre intressant. Lärarens förmåga att kommunicera kunskap, skapa en trygg lärmiljö och ett öppet samtalsklimat är direkt avgörande för de studerandes lärande.Pedagogisk retorik riktar sig till såväl yrkesverksamma lärare som till studerande på akademisk nivå, vilka i sin kommande profession ska leda lärande.

Avdelning/ar

  • Pedagogik

Publiceringsår

2011

Språk

Svenska

Dokumenttyp

Bok

Förlag

Natur och kultur

Ämne

  • Educational Sciences

Status

Published

ISBN/ISSN/Övrigt

  • ISBN: 978-91-27-13006-7