Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Samordnare på Aktivitet Förebygger på Ängelholms kommun

Alumner berättar - Albert Sundelius

  • Kandidatexamen i Pedagogik
  • Jobbar på Aktivitet Förebygger på Ängelholms kommun

– Som samordnare krävs det att du alltid är beredd och arbetar proaktivt då en stor verksamhet ständigt utmanas på olika sätt.

Vad arbetar du med?

Jag arbetar som samordnare för Aktivitet Förebygger (AF). AF är en verksamhet som varje år omfattar 500 elever i åk 4 och 6. AF startades 2009 som ett idrottsprojekt men har sedan dess utvecklats till en permanent verksamhet i Ängelholms kommun. AFs övergripande mål är att genom förebyggande insatser arbeta för att främja fysiskt och psykiskt välmående. Eleverna har bl.a. en extra idrottstimme/aktivitetstimme i veckan som är förlagd i en förening. Vi hjälper även barn ut i föreningslivet med social och ekonomisk stöttning.

Varför började du läsa pedagogik?

Jag arbetade som personlig tränare och kände att jag ville utveckla min yrkeskompetens och förståelse för hur vi kan påverka andra människor i pedagogiska praktiker. Jag sökte grundkursen i pedagogik då den kändes som en bra introduktion till både mitt intresse och högre utbildning. Jag blev överraskad över hur den första kursen erbjöd en mångfald av olika inriktningar och studenterna jag träffade hade olika ingångsvärden som resulterade i ett gynnsamt utbyte.

Pedagogik är ett brett område och erbjuder mig en frihet att inrikta mig mot det som intresserar mig mest.

Hur fick du din nuvarande anställning?

Jag studerade vid Lunds universitet och kände att jag ville kombinera studier och arbete. Jag skrev en projektplan och skickade den till några mailadresser till personer som arbetar med skola och/eller hälsa vid Ängelholms kommun. Jag fick ett svar, från min nuvarande chef. Efter en lång rekryteringsprocess stod det klart att jag fick tjänsten.

Hur ser en dag på jobbet ut?

Det kan variera väldigt mycket, vi är ofta ute på skolor och träffar elever. Via mail/telefon pågår det en ständig kommunikation med föreningarna/företagen och skolorna vi arbetar med. Som samordnare krävs det att du alltid är beredd och arbetar proaktivt då en stor verksamhet ständigt utmanas på olika sätt. Jag är ofta ute i ”föreningslivet” kvällstid där en stor del av verksamheten är belagd. Vi planerar, utvecklar och utvärderar vår verksamhet.

På vilket sätt har du nytta av din utbildning i pedagogik i ditt nuvarande arbete?

Genom att kunna knyta studierna till arbetet, vilket min arbetsgivare ser som en stor fördel, så känner jag att det är en ömsesidig vinst för både mina studier och arbetet att jag kombinerar de båda. Det kommer med sina utmaningar, men är absolut en önskvärd kombination.

Hur ser du på framtiden?

Ser ljust på framtiden. Att ha ett förtroende från arbetsplatsen som låter mig fortsätta mina studier är skönt att ha i ryggen. Jag känner att jag har frihet och möjlighet att anpassa min utbildning till det som intresserar mig mest.

Studenter och lärare vid universitet har hjälpt mig att få fler nyttiga perspektiv på vad jag vill göra i framtiden. Jag är väldigt tacksam över att få kombinera studier vid Lunds universitet med mitt arbete i Aktivitet Förebygger. Jag försöker ta vara på den här tiden och göra mitt bästa på båda fronter. Vart det leder får vi se.


Läs fler alumnporträtt

Alla våra alumnporträtt hittar du på sidan "Våra alumner berättar".

Bild på Albert Sundelius av Emma Lord.

Fakta

Titel på nuvarande jobb: Samordnare på Aktivitet Förebygger (Läs mer om arbetsplatsen Aktivitet Förebygger)

Arbetsplats: Ängelholms kommun

Typ av examen: fil. Kand. i Pedagogik

Ämne/huvudområde: Pedagogik

Övriga ämnen/kurser inom examen: Arbetslivspedagogik, Etnologi och Projektledning

Examensår: 2019