Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Alumninformation

Håll kontakten, knyt nya bekantskaper!

Alumnisidorna är till för dig som vill hålla kontakten med Lunds universitet, Sociologen och gamla kamrater, men också för dig som vill knyta nya bekantskaper. Detta gör du genom att anmäla dig i Sociologens alumninät.

Alumninätet är öppet för dig som studerat eller på annat sätt varit verksam vid Sociologiska institutionen. Att anmäla sig är gratis och alla som anmäler sig får, utöver att ta del av en databas, inbjudan till olika händelser på institutionen. 

 

Registrera dig som ny alumn

Under rubriken "Vill du hålla kontakten?" kan du registrera dig som ny alumn.

 

Redan medlem

Se rubriken "Logga in på alumnnätverket"

 

För ytterligare information om Sociologens alumnverksamhet, skicka e-post till studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se

Välkommen tillbaka!

Alumn betyder skyddsling

Ordet "alumn" kommer av latinets "alumnus" som betyder "lärjunge" eller "skyddsling". Ursprunget till ordet är latinets "alere" som betyder "uppföda, fostra". Numera kallar man de som tidigare studerat för alumner. Man använder ofta den engelska "alumni" även i svenskan, men "alumni" är egentligen latinets maskulina plural av ordet.

Sociologiska institutionen
Lunds universitet
Besök: Paradisgatan 5, Hus G, Lund
Postadress: Box 114 , 221 00 Lund
Telefon: Studerandeexpeditionen +46 46-222 88 44, Lunds universitets växel +46 46-222 00 00

Samhällsvetenskapliga fakulteten