Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Beteendevetenskapligt kandidatprogram

Nybörjarnivå-kandidatnivå, 180 hp, HT. Välj huvudområde: pedagogik eller sociologi
Beteendevetenskapligt kandidatprogram (BVP) ges genom ett samarbete mellan Sociologiska institutionen och Institutionen för psykologi.

Beteendevetenskapligt kandidatprogram är en 3-årig utbildning om mänskligt beteende och hur beteendet påverkas av kulturella, samhälleliga, sociala och biologiska faktorer.

Programmet erbjuder träning i de färdigheter som används vid professionell verksamhet inom det beteendevetenskapliga fältet.

Utbildningen är relevant i många olika arbetsområden, inom såväl privat som offentlig och ideell sektor. Några exempel är information/kommunikation, förändrings- utvecklings- och utvärderingsarbete, hälso- och friskvård, marknadsföring, pedagogiskt utvecklingsarbete, personalarbete, projektledning, rehabiliterings- och behandlingsarbete, biståndsarbete och stödjande/rådgivande verksamhet.

Programmet leder till en kandidatexamen i beteendevetenskap med något av huvudområdena pedagogik, psykologi eller sociologi, och ger därmed behörighet till vidare studier på avancerad nivå inom respektive huvudområde.

Mer om utbildningen hittar du på Psykologiska institutionens webbplats.

Antagning till kandidatprogrammet sker en gång om året. Sista ansökningsdatum är ca 15 april. Ansök via www.antagning.se

Studentföreingen BiL
BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla som läser BVP. BiL arbetar med att utbildningen ska hålla god kvalité, få en naturlig koppling till arbetslivet och ordnar olika sociala aktiviter. Webbplats: beteendevetareilund.se

Kurser inom BVP som läses på Sociologiska institutionen

 • Pedagogik: Projektledning för beteendevetare, 15 högskolepoäng (BVPL01) Hette tidigare PEDC21.
  Kursen ingår som obligatorisk kurs på termin 4 i Beteendevetenskapligt kandidatprogram, 180 högskolepoäng.
  Kursen syftar till att ge grundläggande kunskaper i projektkunskap samt beteendevetenskapliga perspektiv på projektprocesser och projektformens särskilda utmaningar. Kursen kombineras med en valbar kurs inom Beteendevetenskapligt kandidatprogram.
  Kursplan
  Litteraturlista
 • Sociologi: Projektarbete, 15 högskolepoäng (SOCB22)
  Kursen ges som valbar kurs under termin 5 inom Kandidatprogrammet i beteendevetenskap.
  Kursplan
  Litteraturlista 

Sidansvarig:

Sociologiska institutionen
Lunds universitet
Besök: Sandgatan 11, Hus G, Lund
Postadress: Box 114 , 221 00 Lund
Telefon: Studerandeexpeditionen +46 46-222 88 44, Lunds universitets växel +46 46-222 00 00

Samhällsvetenskapliga fakulteten