Beteendevetenskapligt kandidatprogram
Beteendevetenskapligt kandidatprogram är en 3-årig utbildning som syftar till att ge kunskaper om mänskligt beteende och hur beteendet påverkas av kulturella, samhälleliga, sociala och biologiska faktorer.
Programmet erbjuder också träning i de färdigheter som används vid professionell verksamhet inom det beteendevetenskapliga fältet.
Utbildningen är relevant i många olika arbetsområden, inom såväl privat som offentlig och ideell sektor. Några exempel är information/kommunikation, förändrings- utvecklings- och utvärderingsarbete, hälso- och friskvård, marknadsföring, pedagogiskt utvecklingsarbete, personalarbete, projektledning, rehabiliterings- och behandlingsarbete, biståndsarbete och stödjande/rådgivande verksamhet.
Programmet leder till en kandidatexamen i beteendevetenskap med något av huvudområdena pedagogik, psykologi eller sociologi, och ger därmed behörighet till vidare studier på avancerad nivå inom respektive huvudområde.
Mer om utbildningen hittar du på Psykologiska institutionens webbplats.
Antagning till kandidatprogrammet sker en gång om året. Sista ansökningsdatum är ca 15 april. Ansök via www.antagning.se
Kurser som läses på Sociologiska institutionen
- Pedagogik: Projektledning för beteendevetare, 15 högskolepoäng (BVPL01) Hette tidigare PEDC21.
Kursen ingår som obligatorisk kurs på termin 4 i Beteendevetenskapligt kandidatprogram, 180 högskolepoäng.
Kursen syftar till att ge grundläggande kunskaper i projektkunskap samt beteendevetenskapliga perspektiv på projektprocesser och projektformens särskilda utmaningar. Kursen kombineras med en valbar kurs inom Beteendevetenskapligt kandidatprogram.
Kursplan
Litteraturlista Sociologi: Projektarbete, 15 högskolepoäng (SOCB22)
Kursen ges som valbar kurs under termin 5 inom Kandidatprogrammet i beteendevetenskap.
Kursplan
Litteraturlista