Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Arbetsmarknaden för personalvetare

Många möjligheter till ett intressant och utvecklande arbete!

Observera att PA-kandidatprogrammet numera har bytt namn och heter Kandidatprogrammet i Human Resources. Läs mer om det nya programmet på https://www.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SGHUR


Varierat, intressant och utvecklande arbete inom personalfrågor.

Att arbeta med personalfrågor idag är väldigt varierande, både inom det vanliga personalarbetet och i de nya sektorer som anställer före detta studenter som utbildats inom ramen för PA-programmet.

Förr var personalutveckling, rekrytering, arbetsmiljöfrågor och förhandlingar, tillsammans med personaladministrativt arbete, kärnan i personalarens arbete.

I dag har uppgifter som utrednings- och utvärderingsarbete, organisations- och ledarskapsutveckling, fackligt arbete på central nivå tillkommit. Även konsultverksamhet har blivit vanlig.

Arbetet som personalvetare av idag kan dessutom komma att ske utanför den traditionella personalavdelningen. Många personalvetare arbetar idag som fristående konsulter eller som internkonsulter i våra större företag och organisationer. Dagens arbetsliv ger personalvetaren många möjligheter till ett intressant och utvecklande arbete.