Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Välj ditt huvudämne

Huvudområden / huvudämnen: Handelsrätt (arbetsrätt), pedagogik, psykologi och sociologi

Sociologiska institutionen är värdinstitution för programmet där fyra institutioner samarbetar. De fyra ämnesområdena, handelsrätt (arbetsrätt), pedagogik, psykologi och sociologi, är möjliga huvudområden i en examen i Kandidatprogrammet för personal- och arbetslivsfrågor.

Handelsrätt

Den arbetsrättsliga fördjupningen är tänkt att ge en gedigen rättslig grund för den som vill arbeta med arbetsrätt inom såväl privat som offentlig sektor. Inom denna inriktning får du träning i att nå förhandlingslösningar och i att träffa kollektivavtal. Mer information hittar du på webbplatsen för Institutionen för handelsrätt.
www.har.lu.se/

 

Psykologi

Inom psykologin studerar man i första hand hur vi människor upplever saker och ting och hur vi tänker, reagerar och interagerar i olika sammanhang. Mer information hittar du på webbplatsen för Institutionen för psykologi.
www.psy.lu.se


Pedagogik

Inom pedagogiken studerar man samspelet mellan individ och omgivning, om villkor för lärande, kunskapsbildning och utveckling. Studier i pedagogik ger möjlighet att skapa förståelse för egen och andras utveckling i både utbildningssituationer, i arbetslivet och på fritiden. Mer information om ämnet hittar du här på Sociologens webbplats på våra sidor om pedagogik.

 

Sociologi

Inom sociologin studerar och analyserar man sociala relationer och processer. Sociologi studerar alltifrån människors möten i vardagen till samhällsförändringar och globala frågor. Mer information om ämnet hittar du här på Sociologens webbplats på våra sidor om sociologi.