Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Arbetsmarknaden för personalvetare

Många möjligheter till ett intressant och utvecklande arbete!
Att arbeta med personalfrågor innebär idag så mycket mer än vad som traditionellt setts och beskrivits som personalarbete.

Uppgifterna är idag väldigt varierande både inom det vanliga personalarbetet och i de nya sektorer som anställer föredetta studenter med den breda utbildning som ges inom ramen för programmet.

Till personalutveckling, rekrytering, arbetsmiljöfrågor, förhandlingar som tidigare tillsammans med personaladministrativt arbete utgjorde kärnan i arbetet som personalare, har idag kommit uppgifter som utrednings- och utvärderingsarbete, organisations- och ledarskapsutveckling, fackligt arbete på central nivå liksom ledaruppgifter i skilda typer av organisationer. På senare tid har konsultverksamhet blivit vanlig.

Även karaktären av de mer traditionella arbetsuppgifterna har förskjutits, från operativ till allt mer konsultativ och strategisk verksamhet. Arbetet som personalvetare av idag kan dessutom komma att ske utanför den traditionella personalavdelningen.

Många personalvetare arbetar idag som fristående konsulter eller som internkonsulter i våra större företag och organisationer. Dagens arbetsliv ger personalvetaren många möjligheter till ett intressant och utvecklande arbete!

Sidansvarig:

Sociologiska institutionen
Lunds universitet
Besök: Paradisgatan 5, Hus G, Lund
Postadress: Box 114 , 221 00 Lund
Telefon: Studerandeexpeditionen +46 46-222 88 44, Lunds universitets växel +46 46-222 00 00

Samhällsvetenskapliga fakulteten