Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som ställs till programsamordnare och studievägledare.

Krävs det arbetslivserfarenhet för att komma in på kandidatprogrammet?

Nej, inte i Lund.

 

Jag läser PA-programmet på annan ort. Hur går jag tillväga för att byta studieort?

Det är inte möjligt att byta studieort på ett enkelt sätt. Du måste söka in till vårt kandidatprogram här i Lund via www.antagning.se. När du blir antagen, bedömer vi vad som kan tillgodoräknas av det du tidigare läst.

 

Är det möjligt att läsa en termin utomlands inom ramen för kandidatprogrammet?

Ja, det är möjligt. Du kan åka på utbytesstudier på termin 6, den sista, valfria terminen på programmet. Läs mer om utbytesstudier här. Du kan även kontakta Internationella kontoret på Samhällsvetenskapliga fakulteten eller studievägledaren för programmet.

 

Hur går jag tillväga när jag ska ta ut examen?

Du ansöker om examen via Studentportalen när dina sista högskolepoäng är registrerade i LADOK.  Instruktioner hittar du på examensavdelningens sida på LUs hemsida.

Ansök om din examen via Studentportalen

 

Kan man läsa till en PA-examen genom fristående kurser?


De flesta kurser inom programmet är specialutvecklade programkurser. Dessa går ej att läsa som fristående kurs. Du kan alltså inte läsa till en PA-examen genom fristående kurser.

Sidansvarig:

Att tenta på programmet

Som student på PA-programmet kommer du att gå kurser på olika institutioner och förfarandet kring examinationer (tentor) och praktiska detaljer runt detta kan variera. Information finns på respektive institutions hemsida. Läs om examination här på Sociologens webbplats: soc.lu.se/utbildning/studieinformation/examination.

Sociologiska institutionen
Lunds universitet
Besök: Paradisgatan 5, Hus G, Lund
Postadress: Box 114 , 221 00 Lund
Telefon: Studerandeexpeditionen +46 46-222 88 44, Lunds universitets växel +46 46-222 00 00

Samhällsvetenskapliga fakulteten