Master of Science in Social Studies of Gender

Avancerad nivå, 120 hp, Startar höst.
På detta program kan du till exempel välja socialantropologi, pedagogik eller sociologi som huvudämne.

Sök till programmet under perioden 17 oktober 2017 - 15 januari 2018. Startar hösttermin.

Programmet ges på engelska.

The Master of Science in Social Studies of Gender is an interdisciplinary social science master's programme which aims to provide you with the core elements through which current feminist theories, in dialogue with established academic disciplines, have contributed to the understanding of broader social processes.

We want to improve your ability to critically examine, evaluate and discuss the field’s most important theoretical perspectives and research results. With these skills you will be able to formulate and analyse interconnections between theory and practice concerning gender, class, ethnicity and sexuality.

As a programme student, you will acquire a critical social science approach which will prepare you for postgraduate studies as well as professional work in a variety of fields: health, organisational management, development, communication, social policy among others.

Läs mer om programmet på Graduate Schools webbplats

Sidansvarig: