Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Examination / tenta

Tentarutiner och resultat vid salstentor

I allmänhet examineras kurser genom salstenta eller genom skriftliga inlämningsuppgifter (individuella eller i grupp) och muntliga seminarier kring dessa. För de som inte godkänns eller inte deltar vid första examinationstillfället, anordnas omtenta inom cirka en månad samt ett tredje tillfälle, uppsamlingstenta.

 

Tentarutiner vid salstenta

Du bli automatiskt anmäld till första salstentatillfället på den kurs du är registrerad på. För att du ska bli anmäld till en omtenta eller en uppsamlingstenta så behöver du själv göra en anmälan i Studentportalen, här är information om hur du gör (pdf) Observera att din anmälan behöver göras senast en vecka innan tentatillfället.

  • Skrivningarna börjar och slutar prick på angivna klockslag.
  • Eget kladdpapper får inte användas. Papper delas istället ut av skrivvakten.
  • Ofta tenterar flera olika kurser samtidigt. Du måste själv se till att du fått rätt skrivning.
  • Kom ihåg att sätta ut namn, personnummer, delkurs, kurs och examinator på de papper du lämnar in (gäller även vid hemtenta).
  • Mobiltelefoner, anteckningar, böcker och väskor skall före skrivningens början placeras på av skrivvakten anvisad plats, om inget annat anges. Mobiltelefoner ska vara avstängda.
  • Tillåtna hjälpmedel vid tentamen anges på uppgiftsbladet. Den som har annat modersmål än svenska får medföra ordbok från svenska till sitt modersmål. Ordboken får inte vara försedd med anteckningar och ska kunna uppvisas för skrivvakten.
  • Fotolegitimation ska visas upp för skrivvakten. Studentkort gäller inte som legitimation. Den som inte har fotolegitimation med sig, hänvisas till annat tentamenstillfälle.
  • Den som är närvarande när skrivningen börjar får inte lämna skrivningssalen förrän tidigast efter en timmes skrivtid. Detta för att försenade deltagare skall ha en chans att delta. Ingen släpps in senare än en timme efter skrivningens början.
  • Att lämna in blankt räknas som underkänd.

 

Tentaresultat

Skrivningar rättas inom 15 arbetsdagar. Du kan själv kontrollera tentaresultat i Studentportalen. Du loggar in med din studentidentitet (StiL).

Sidansvarig:

Hämta ut din tenta

Salstentor som inte hämtas i samband med tentamensgenomgångar eller andra avtalade tider kommer lämnas ut av personal på följande tid och plats:

Tid: onsdagar kl. 12–13

Plats: Sociologiska institutionen, rum 117A på plan 1 (strax intill expeditionen)

Sociologiska institutionen
Lunds universitet
Besök: Paradisgatan 5, Hus G, Lund
Postadress: Box 114 , 221 00 Lund
Telefon: Studerandeexpeditionen +46 46-222 88 44, Lunds universitets växel +46 46-222 00 00

Samhällsvetenskapliga fakulteten