Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ny student vårterminen 2020

Denna information riktar sig till dig som har blivit antagen till en kurs eller ett program hos oss på Sociologiska institutionen.

Välkommen till Sociologiska institutionen! Med nedan information hoppas vi göra terminsstarten lite smidigare för dig.

 

Detta behöver du göra:

 1. Aktivera ditt Studentkonto på passport.lu.se, se nedan rubrik.
 2. Göra självregistrering/webbregistrering, se nedan rubrik.
 3. Gå på introduktionsmötet (om din kurs har ett sådant), se nedan rubrik.

 

 

1. Aktivera ditt studentkonto

När du har blivit antagen skapas ett konto och en studentidentitet till dig. Du får information om hur du aktiverar ditt konto till den e-postadress som du anmält på www.antagning.se. Observera dock: Har du angett en hotmail-adress är det inte alltid som denna information kommer fram. Har du frågor kan du alltid kontakta expeditionen på info [at] soc [dot] lu [dot] se.

Aktivera ditt Studentkonto på https://passport.lu.se. Behöver du hjälp kan du vända dig till servicedesk [at] lu [dot] se. Information om studentkontot hittar du här: lu.se/studera/livet-som-student/it-tjanster-support-och-driftinfo/studentkonto. Är du student sedan tidigare så har du redan ett konto. Har det blivit inaktivt, gå då in på https://passport.lu.se och aktivera det på nytt.
 

2. Självregistrering/webbregistrering

Vid kursstart är det viktigt att du webbregistrerar dig på den kurs du är antagen till och som du vill gå (vissa undantag finns).

Du registrerar dig själv i Studentportalen här http://www.student.lu.se/uPortal/f/welcome/normal/render.uP Använd gärna lathunden (pdf) när du ska göra webbregistreringen.

 • Du gör din självregistrering/webbregistrering 13 – 20 januari.

Ifall du får problem med att registrera dig, vänligen kontakta studerandeexpeditionen inom denna tid, annars riskerar du mista din plats. Deras kontaktuppgifter finns i faktarutan här på denna webbsida.

Om du registrerat dig och väljer att hoppa av kursen skall detta meddelas inom tre veckor efter terminsstart för att ”tidigt avbrott” skall registreras, i annat fall kan du inte söka kursen igen. Rapportera detta själv i Studentportalen. Behöver du hjälp, skicka ett mejl till info [at] soc [dot] lu [dot] se. Kommer avbrottet efter 3 veckor från terminsstart blir inte kursen sökbar igen. Omregistrering annan termin tillåts då bara i mån av plats och efter anmälan till institutionen.
 

3. Introduktionsmöten

Via ditt schema kan du ofta se när introduktionsmötet är. Leta upp din kurs i schemaportalen genom att söka på kursnamn eller kurskod.
 

  Kursplan, litteraturlista och schema

  soc.lu.se/utbildning

  Leta upp din kurs här och klicka på länken så hittar du schema, kursplan, litteraturlista och lärplattform för din kurs.

   

  Lärplattform

  Alla kurser är kopplade till en lärplattform där lärarna lägger upp information. Beroende på kurs så kommer du antingen arbeta i Luvit, Live@lund eller Canvas. Se vilken lärplattform som gäller för din kurs på kursens egen sida. Här kan du leta upp din kurs.
   

  Återbud

  Om du vill lämna återbud till kursen/programmet du är antagen till gör du detta snarast möjligt på: www.antagning.se eller www.universityadmissions.se. Logga in på Mina sidor, välj länk Återbud/Decline, avsluta med Bekräfta.
   

  Mer för dig som är student

  Mer information om nedan på Lunds universitets centrala webbplats lu.se/studera/livet-som-student/nuvarande-student

  • Studentportalen, webmail och betyg
  • Lärplattformar på webben
  • Söka böcker
  • Schema och mer information
  • Stipendier och utlandsstudier
  • Uppsatser och examen
  • Lediga jobb, CV-databas och nätverk för alumner

   

  Är du istället reservplacerad?

  Reservantagningen till våra kurser startar den 12 augusti. Om du kan erbjudas plats på den kurs du är reservplacerad på så kommer du att kontaktas av studerandeexpeditionen.

   

  Sen anmälan

  Om en kurs inte är fullsatt efter den första antagningsomgången kan den ibland öppnas för sen anmälan, vilket ger intresserade blivande studenter en extra chans att söka till den.

  Notera dock att en sen anmälan inte är en garanti för att komma in på kursen, samt att de behandlas av Antagningsavdelningen vid Lunds Universitet och inte av oss här på Sociologiska Institutionen.

  Vi kan inte göra något för att påverka tiden det tar för anmälan att behandlas.

  Läs mer om sen anmälan på Antagning.se

   

  Välkommen till Sociologen!

  Studerandeexpeditionen, Sociologiska institutionen
  E-post: info [at] soc [dot] lu [dot] se

  Studievägledning:
  E-post: studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se

  Sociologiska institutionen
  Lunds universitet
  Besök: Sandgatan 11, Hus G, Lund
  Postadress: Box 114 , 221 00 Lund
  Telefon: Studerandeexpeditionen +46 46-222 88 44, Lunds universitets växel +46 46-222 00 00

  Samhällsvetenskapliga fakulteten