Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Välj utbildning i sociologi, socialantropologi och HR

Alla utbildningar på Sociologiska institutionen i Lund

Students in the campus area Paradis in autumn. Photo with faces blurred.

Hela vårt utbud av fristående kurser och program hittar du på denna sida – både de som ges på engelska och de som ges på svenska.

Länkarna på denna sida leder till våra utbildningspresentationer på Lunds universitets centrala webbplats www.lu.se om inget annat anges.

Navigera på denna sida

  • @-symbolen betyder distanskurs.
  • engelska kurser och program är skrivna på engelska (med svenska namnet inom parentes).
  • (ht) startar hösttermin, (vt) startar vårtermin.

Temakurser

Temakurser riktar sig till studenter som vill fördjupa sig inom ett visst tematiskt område. Kurserna ställer ofta inga krav på förkunskaper på högskolenivå. Observera dock att temakurserna oftast inte ger behörighet till högre nivåer. Om du vill ta en kandidatexamen i sociologi så behöver du en grundkurs, en fortsättningskurs och en kandidatkurs. Temakurserna kan ingå i en examen tillsammans med en grundkurs, fortsättningskurs och kandidatkurs i sociologi. Vid frågor angående behörighet kontakta våra studievägledare. E-post: studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se (studievagledare[at]soc[dot]lu[dot]se)

Sök direkt till senare del av program

Vet du om att du kan söka direkt till termin 5 inom kandidatprogrammen i sociologi och socialantropologi om du uppfyller vissa krav. Läs mer på lu.se: 

Masterkurser (Avancerad nivå)

Sociologi

Socialantropologi

Pedagogik

Forskarutbildning

Hos oss kan du doktorera inom sociologi och socialantropologi. Läs mer på våra sidor om forskarutbildning.

Tips från oss

Antagningspoäng

Statistik över antagningspoäng till fristående kurser och utbildningsprogram hittar du på Anmälan och antagning på lu.se.
 

Vad händer efter examen?

För dig som redan är student hos oss