Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Välkommen till kursen Pedagogik, sociologi, psykologi: Verksamhetsförlagd utbildning

Kurskod: PEAB09, 15 hp
Terminsperiod: 23 mars – 5 juni 2022

Obligatoriskt introduktionsmöte

Kursen inleds med ett introduktionsmöte. Du finner tid och plats (campus eller online via den digitala plattformen Zoom) för introduktionsmötet genom att söka på kurskoden (PEAB09) i schemat. Hitta ditt schema på TimeEdit.

Står det ingen information under rubriken Lokaler i schemat så är mötet online. Se också eventuella kommentarer.

Observera att tid och plats kan komma att ändras, kolla gärna schemat strax innan terminsstart.

Observera även att exakt tid anges i schemat, föreläsningar och seminarier kommer att börja vid den exakta tidpunkt som anges i schemat (dvs så kallad akademisk kvart kommer inte tillämpas).

Om introduktionsmötet blir digitalt

Du kommer att bli inbjuden till ett möte i Zoom av din lärare via en länk som skickas ut på mejlen eller läggs på kursytan i lärplattformen Canvas. Här länkas till en Canvas-sida om Zoom och hur detta videoverktyg fungerar.

Om introduktionsmötet sker på plats

Information om hur du hittar våra lokaler finns här.

Webbregistreringsperiod: 16 – 23 mars

Du registrerar dig på kursen med hjälp av ditt student-ID i Studentportalen.

I vår checklista för nya studenter kan du läsa om studentkonto, webbregistrering m.m. samt hitta länkar till senaste information från fakulteten och LU.

Behörighetskrav: Se kursplanen. Du som ev. har villkor i ditt antagningsbesked kan kanske inte göra självregistrering utan behöver då ta kontakt med oss för att få individuell bedömning och hjälp med registrering men gör ett försök först, annars kontaktar du Studievägledningen (se nedan kontaktuppgifter).

Praktikinstruktioner och praktikplan

Information om praktikinstruktioner och praktikplan m.m. hittar du här:
https://www.soc.lu.se/utbildning/kandidatprogram/personal-och-arbetslivsfragor-kandprogr-180hp/programstruktur-oversikt/praktik-pa-kandidatprogrammet

OBS! Praktikplanen/kontraktet mellan dig som student, praktikplatsen och kursansvarig lärare ska fyllas i så snart du har en praktikplats klar. Praktikplanen ska skickas eller lämnas in till Maria Löfgren Martinsson senast en vecka före praktikkursens start den 23 mars, dvs senast den 16 mars. Praktikkursen omfattar perioden 23 mars–5 juni.

Se länk ovan till mall för praktikplanen.

Kontaktinformation

Studerandeexpeditionen

Sociologiska institutionen, Sandgatan 11, hus G
Tel: 046-222 88 44
E-post: info [at] soc [dot] lu [dot] se

Studievägledning 

Caroline Spannel Brnelic
Tel: 046-222 87 38
E-post: studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se

Kursansvarig

Maria Löfgren Martinsson, maria [dot] lofgren_martinsson [at] soc [dot] lu [dot] se

 

Varmt välkommen till Sociologiska institutionen!