Välkommen till kursen Sociologi: Examensarbete för kandidatexamen

Kurskod: SOCK06, 15 hp
Terminsperiod: 23 mars – 5 juni 2022

Kontakta kursansvarig Magnus Ring, gärna redan innan kursstart, gällande val av uppsatsämne inför inlämningen av en projektidé.

Magnus Ring, e-post: magnus [dot] ring [at] soc [dot] lu [dot] se, telefon: +46 46 222 88 08

Obligatoriskt introduktionsmöte

Du finner tid och plats (campus eller online via den digitala plattformen Zoom) för introduktionsmötet genom att söka på kurskoden SOCK10 i schemat. Hitta ditt schema på TimeEdit. (Studenter på kurserna SOCK06 och SOCK10 läser tillsammans då kurserna har samma kursinnehåll.)

Står det ingen information under rubriken Lokaler i schemat så är mötet online. Se också eventuella kommentarer.

Observera att tid och plats kan komma att ändras, kolla gärna schemat strax innan terminsstart.

Observera även att exakt tid anges i schemat, föreläsningar och seminarier kommer att börja vid den exakta tidpunkt som anges i schemat (dvs så kallad akademisk kvart kommer inte tillämpas).

Om introduktionsmötet blir digitalt

Du kommer att bli inbjuden till ett möte i Zoom av din lärare via en länk som skickas ut på mejlen eller läggs på kursytan i lärplattformen Canvas. Här länkas till en Canvas-sida om Zoom och hur detta videoverktyg fungerar.

Om introduktionsmötet sker på plats

Information om hur du hittar våra lokaler finns här.

Webbregistreringsperiod: 16 – 23 mars

Du registrerar dig på kursen med hjälp av ditt student-ID i Ladok för studenter.

I vår checklista för nya studenter kan du läsa om studentkonto, webbregistrering m.m. samt hitta länkar till senaste information från fakulteten och LU.

Behörighetskrav: Se kursplanen. Du som ev. har villkor i ditt antagningsbesked kan kanske inte göra självregistrering utan behöver då ta kontakt med oss för att få individuell bedömning och hjälp med registrering men gör ett försök först, annars kontaktar du Studievägledningen (se nedan kontaktuppgifter).

Schema, kurslitteratur, lärplattform m.m.

Du hittar länkar till schema, kursplan, kurslitteratur samt inloggningssida till lärplattformen Canvas på sidan för kurslitteratur och kursplaner.

Litteraturen består av två böcker, som vi rekommenderar att du läser. Det finns ingen specifik litteraturlista för SOCK06, utan vi hänvisar till SOCK10:s litteraturlista.

OBS att du följer kandidatkursen SOCK10 i Canvas.

Du får tillgång till kursen i Canvas så fort kursytan publicerats av läraren, vilket oftast sker någon dag innan kursstart.

Vårterminen 2022: undervisning både på plats och digitalt

Planeringen för vårterminen utgår från att undervisning och examination kommer att genomföras  på campus, under förutsättning att det är möjligt med hänsyn till ansvariga myndigheters regler och rekommendationer.

Observera: På grund av coronapandemin kan vissa ändringar i schema och kursformat göras med kort varsel. Stort tack för din förståelse!

Studerandeexpeditionen

Sociologiska institutionen, Sandgatan 11, hus G
E-post: info [at] soc [dot] lu [dot] se

Studievägledning

Lena Mårtensson
E-post: studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se

Kursansvarig

Magnus Ring, magnus [dot] ring [at] soc [dot] lu [dot] se

Varmt välkommen till Sociologiska institutionen!