Indien och Kina - kapitalismens triumf?

Författare:
  • Lisa Eklund
  • Staffan Lindberg
Publiceringsår: 2004
Språk: Svenska
Sidor: 77-81
Publikation/Tidskrift/Serie: Kinarapport
Nummer: 4 Apans År - Film
Dokumenttyp: Artikel i tidskrift
Förlag: Svensk-kinesiska föreningen

Abstract english

Över två generationer har Indien och Kina förändrats från slumrande jättar med stora problem till snabbt uppvaknande kontinenter med långtgående anspråk på en plats i världspolitiken och den globala ekonomin. Deras snabbt skiftande situation har naturligtvis förändrat våra bilder dramatiskt och med dem vad vi tror oss veta om utvecklingens drivkrafter i den moderna världen. Frågan är dock om vi verkligen förstått innebörden i denna utveckling. Lundasociologerna Lisa Eklund och Staffan Lindberg reflekterar här över vad som egentligen hänt.

• Sociology (excluding Social Work, Social Psychology and Social Anthropology)
  • sociologi
  • polictical science
  • sociology
  • India
  • economic development
  • China

• Sustainability and Development Studies-lup-obsolete
  • ISSN: 0345-5807
Lisa Eklund
E-post: lisa.eklund [at] soc.lu.se

Sociologi

Paradisgatan 5, Lund

Introduktion

Lisa Eklund är doktor i sociologi med erfarenhet av att arbeta även utanför akademin, främst med FNs befolkningsfond (UNFPA) i Peking och Geneve.

Forskningsprojekt

Forskningsprojekt om familj, nära relationer och sexualitet i Kina http://defichine.site.ined.fr/en/