Elin Ennerberg har disputerat

Elin Ennerberg försvarde idag sin avhandling "Destination employment? Contradictions and ambiguities in Swedish labour market policy for newly arrived migrants" kl. 13.15 på stora Algatan 4 i Lund.

Carola Aili om klagomålshantering i förskolan

Carola Aili har tillsammans med Lars-Erik Nilsson skrivit en artikel vid namn "Backstage accounting in preschool: analysing dealing with complaints as ‘rehearsing away’ professional knowledge". Texten publicerades nyligen i tidskriften "Ethnography and Education".

Bosse Bergstedt om pedagogik för förändring

Bosse Bergstedt har tillsammans med Anna Herbert Hwang skrivit boken "Pedagogik för förändring" som nyligen gavs ut på förlaget Studentlitteratur.

Chares Demetriou om IS-återvändare

Chares Demetriou har blivit intervjuad om IS-återvändare i LUM. "Om Sverige inte klarar integrationen, om ojämlikheten fortsätter öka och människor fastnar i ghetton – då finns en grogrund för mer omfattande radikalisering i våldsam riktning" säger Demetriou.

Petra Östergren om prostitutionen i Sverige

Petra Östergren har skrivit ett kapitel i den nyutgivna antologin "Assessing Prostitution Policies in Europe". Bokens redaktörer är Hendrik Wagenaar och Synnøve Økland Jahnsen.

Annika Capelan Köhler har disputerat

Annika Capelan Köhler försvarade sin avhandling "Fibre Formations: Wool as an anthropological site" idag den 2 maj kl:10.00 i Edens hörsal, Lund.

Shai Mulinari om folkhälsa och intersektionalitet

Shai Mulinari har tillsammans med forskarna Maria Wemrell, Björn Rönnerstrand, S. V. Subramanian och Juan Merlo skrivit en artikel om frågor gällande folkhälsa och intersektionalitet. Artikeln heter "Categorical and anti-categorical approaches to US racial/ethnic groupings: revisiting the National 2009 H1N1 Flu Survey (NHFS)" och publicerades nyligen i tidskriften "Critical Public Health".

David Wästerfors om funktionshindrade ungdomars dataspelsvanor

David Wästerfors har tillsammans med Kristoffer Hansson skrivit en artikel vid namn “Taking ownership of gaming and disability” i tidskriften "Journal of Youth Studies".

Lisa Eklund om abortpolitiken i det nyliberala Europa

Lisa Eklund har tillsammans med Navtej Purewal nyligen publicerat en artikel vid namn “Gendercide’, abortion policy, and the disciplining of prenatal sex-selection in neoliberal Europe” i tidskriften "Global Public Health".

Nina Gren om Israels misslyckade antiterrorpolitik

Nina Gren har skrivit en replik i Svenska Dagbladet till Anders Persson. Hon konstaterar i artikeln att Sverige inte har något att lära av Israel när det kommer till att förhindra terrordåd.

Telefon: +46 46-222 00 00 (växel) +46 46-222 88 44, +46 46-222 88 13 (sociologi och socialantropologi) +46 46-222 87 38 (pedagogik)