Priscilla Solano har disputerat

Priscilla Solano försvarade sin avhandling ”Assisting in the Shadows. Humanitarianism, Shelters and Transit Migration Politics” idag den 3 februari kl 10.15, Kulturens hörsal, Lund.

Hylmö om ekonomiskt vetande

I vilken utsträckning har den ekonomiska krisen även inneburit en kris för nationalekonomin? Vad är ekonomiska vetandets förutsättningar?

Sampson om arga vita män

Varför vann Trump? Eller snarare, varför förlorade Hillary? Varför hade så många experter fel angående Trumps stöd? Hur kommer Trumps seger att påverka livet för vanliga amerikaner?

Hannerz med två artiklar om subkulturer och om hur Instagram kan användas för att undersöka graffiti

Vad är det som utgör det subkulturella? Erik Hannerz skriver i sin ena artikel om subkulturell teori genom att ta exempel från den indonesiska och svenska punkscenen. Artikeln är publicerad i tidskriften Journal Educare (no. 2, 2016).

Aili om begreppet epistemologi

Carola Aili presenterar begreppet epistemologi i radioprogrammet Ordförrådet. Programmet produceras av UR Skola och är ett program med små korta avsnitt där vetenskapliga begrepp presenteras.

Lindberg om vad som egentligen händer på museerna

För att museerna ska kunna möta sin publik och representera människor, kulturer och subkulturer med respekt och tolerans, måste den vetenskapliga debatten hållas fri. Dagens överdrivna självkritik och romantiska relativism riskerar att leda till en skev bild av historien.

Nytt nummer från tidskriften Gränsløs

Bosse Bergstedt är, tillsammans med Anna Jobér, redaktör för det senaste numret av tiskriften Gränsløs. Numret handlar om ”Kunskap för nya verkligheter” och innehåller artiklar med olika perspektiv på kunskap, utifrån bland annat pedagogiska, posthumanistiska och relationella synsätt.

Hannerz om punk, munkar och politik

Vilken roll spelar plats för hur vi kan förstå subkulturella identiteter och aktiviteter? Erik Hannerz har skrivit kapitlet “Emplacing Punk: Subcultural Boundary Work and Space in Indonesia” till boken ”Punks, Monks and Politics” (redaktörer: Julian Ch Lee och Marco Ferrarese).

Mallén med ny bok om kriminologiska metoder och internet

Hur påverkar internet våra möjligheter att forska om kriminologiska fenomen? Agneta Mallén är redaktör till boken ”Kriminologiska metoder och internet” som svarar på denna och många fler frågor.

Heidegren om positivismkritik

Carl-Göran Heidegren har publicerat en ny bok om positivismkritik med Daidalos förlaget. Boken heter Positivismstrider och handlar om:

Telefon: +46 46-222 00 00 (växel) +46 46-222 88 44, +46 46-222 88 13 (sociologi och socialantropologi) +46 46-222 87 38 (pedagogik)