Mörka blickar och mötesstrider

Ungdomsvården är gemensam nämnare när David Wästerfors och Malin Åkerström medverkar med var sitt kapitel i boken "Den motspänstiga akademikern", en festskrift till professor Ingrid Sahlin vid Socialhögskolan i Lund. Kapitlen heter Eyes for Violence (David Wästerfors) och Mötesstrider och dokumentkamp i ungdomsvården (Malin Åkerström).

Pedagogik som vågar se bortom en färdig idé

Mattias Nilsson Sjöberg har just publicerat essän ”Att (våga) möta det oväntade – Historien om den bångstyriga stolen” i Norsk pedagogisk tidskrift.

Att se skogen med arbetsblicken

Ann-Mari Sellerberg har publicerat artikeln “The forest as a taskscape: seeing through the good forest owner’s eyes” tillsammans med Tobias Linné i the Scandinavian Journal of Forest Research. Artikeln avser skogsägares syn på och bedömning av skog: Vilken skog ser de som välskött och tilltalande, kort sagt vacker? Vilken skog visar att ägaren tagit ansvar för skötseln av skogen?

Relationen mellan ledning och arbetstagare i nya kursboken Arbetslivet

Anders Kjellberg har skrivit kapitlet "Fack, arbetsgivare och industrial relations" i den nyligen utkomna nya upplagan av kursboken Arbetslivet där han bland annat skriver om klassbaserade fackföreningar i de nordiska länderna, och den fackliga nedgång som skett bland unga.

Studiebidrag i latinamerika hämmas av otillräckligt politiskt stöd

Johan Sandberg har, tillsammans med Moira Nelson, publicerat ett kapitel om social investeringspolitik i Latinamerika 'Social Investment in Latin America', i den reviderade volymen The Uses of Social Investment.

Viktiga frågor under examenshögtid för 50 studenter i kriminologi

STUDENTNYHETER: Idag samlades ett 50-tal studenter, deras anhöriga och personal för att delta i årets examensceremoni för kriminologiprogrammet i Stadshallens konsertsal i Lund.

Elin Ennerberg har disputerat

Elin Ennerberg försvarde idag sin avhandling "Destination employment? Contradictions and ambiguities in Swedish labour market policy for newly arrived migrants" kl. 13.15 på stora Algatan 4 i Lund.

Carola Aili om klagomålshantering i förskolan

Carola Aili har tillsammans med Lars-Erik Nilsson skrivit en artikel vid namn "Backstage accounting in preschool: analysing dealing with complaints as ‘rehearsing away’ professional knowledge". Texten publicerades nyligen i tidskriften "Ethnography and Education".

Bosse Bergstedt om pedagogik för förändring

Bosse Bergstedt har tillsammans med Anna Herbert Hwang skrivit boken "Pedagogik för förändring" som nyligen gavs ut på förlaget Studentlitteratur.

Chares Demetriou om IS-återvändare

Chares Demetriou har blivit intervjuad om IS-återvändare i LUM. "Om Sverige inte klarar integrationen, om ojämlikheten fortsätter öka och människor fastnar i ghetton – då finns en grogrund för mer omfattande radikalisering i våldsam riktning" säger Demetriou.

Telefon: +46 46-222 00 00 (växel) +46 46-222 88 44, +46 46-222 88 13 (sociologi och socialantropologi) +46 46-222 87 38 (pedagogik)