Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbildning

Översikt alla utbildningar på Sociologen

Sociologiska institutionen ligger mitt i Lund, i det vackra campusområdet Paradiset. Hos oss kan du läsa program eller fristående kurser. Här på denna sida får du en bra översikt över alla våra utbildningar.

Leende kvinna i sjal med laptop. Foto.

I listan här hittar du hela vårt utbud av fristående kurser och program, både de som ges på engelska och de som ges på svenska. Våra engelska kurser och program är markerade med fet stil.

De flesta av våra utbildningar läses (under normala fall) på campus, alltså på plats i Lund. Vi erbjuder även många nätbaserade distanskurser utan fysiska träffar - i listan nedan är distanskurser markerade med @-symbolen.

Nu under den pågående coronapandemin har en del av vår campusundervisning bedrivits online. Se vad som gäller just nu på sidan Information om Corona/Covid-19 till dig som studerar vid Sociologiska institutionen.

Fristående kurser

Sociologiska institutionen erbjuder ett stort och varierat utbud av fristående kurser inom våra ämnen sociologi, socialantropologi och pedagogik.

(ht) = startar hösttermin, (vt) = startar vårtermin.

Grundkurser (grundnivå)

Se även ”Temakurser” nedan.

Sociologi

Socialantropologi


Fortsättningskurser (grundnivå)

Sociologi

Socialantropologi

Pedagogik


Kandidatkurser (grundnivå)

Sociologi

TVÅ NYA KANDIDATKURSPAKET I SOCIOLOGI STARTAR VÅREN 2022:

Socialantropologi

Pedagogik


Temakurser

Temakurser riktar sig till studenter som vill fördjupa sig inom ett visst tematiskt område. Kurserna ställer inga krav på förkunskaper i sociologi. Observera dock att temakurserna inte ger behörighet till högre nivåer. Om du vill ta en kandidatexamen i sociologi så behöver du en grundkurs, en fortsättningskurs och en kandidatkurs. Temakurserna kan å andra sidan ingå i en examen tillsammans med en grundkurs, fortsättningskurs och kandidatkurs i sociologi.


Avancerad nivå / Masterkurser

Sociologi

Socialantropologi

Pedagogik


Kandidatprogram

Masterprogram

Forskarutbildning

Hos oss kan du läsa forskarutbildning inom sociologi och socialantropologi.


Lär dig mer om våra ämnen