Välkommen till Sociologiska institutionen

Sociologens gula hus på hösten.

Tre ämnen främjar kreativ forskning

Hos oss finns tre klassiska samhällsvetenskapliga ämnen inom samma institution och detta uppmuntrar ett kreativt och intressant forskningsklimat som främjar tvärvetenskapliga projekt och samarbeten. Forskningen vid Sociologiska institutionen strävar efter att förklara hur människor organiserar sig i ett socialt, kulturellt och historiskt sammanhang genom våra tre ämnen:

Forskningen vid institutionen kännetecknas av en stor spännvidd och är även organiserad i olika forskarmiljöer. I forskarmiljöerna deltar forskare, lärare och doktorander i ämnena sociologi, socialantropologi och pedagogik kring forskningsteman med brett innehåll. Läs mer om vår forskning.

70 år av fokus på samhällsvetenskap

Sociologiska institutionen grundades 1947 och är idag en av de större institutionerna vid Samhällsvetenskapliga fakulteten med cirka 80 anställda och över 580 heltidsstuderande studenter.

Utbildning – ett brett utbud av kurser och program

Sociologiska institutionen erbjuder ett stort och varierat utbud av kurser och program inom våra ämnen sociologi, socialantropologi och pedagogik, både på campus i Lund och online.

Den mångsidiga forskningen återspeglas i våra utbildningar och ger våra studenter en inspirerande miljö att utvecklas inom.

Här på webbplatsen under fliken Utbildning kan du läsa mer om våra grundutbildningar, masterutbildningar och forskarutbildningen.

Välkommen till området Paradiset

Sociologiska institutionen ligger i hjärtat av Lund, några minuter från Lunds domkyrka. Detta vackra campusområde med ståtliga träd och fin arkitektur heter Paradiset. Här finns gott om studieplatser och flera kaféer, ett antal andra samhällsvetenskapliga institutioner, vårt eget samhällsvetenskapliga bibliotek Sambib samt Lunds universitets huvudbiblioteket UB (nytt fönster).