Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Masterprogram på Sociologiska institutionen

Tvåårig utbildning på 120 högskolepoäng efter kandidatexamen.

Leende ung kvinna i chockrosa skjorta och kornblå turban. Foto.

Läsa hos oss till hösten?

Glöm inte söka till engelska masterprogram senast mitten av januari!

   Engelska masterprogram i samarbete med andra institutioner

   Vårt svenska masterprogram

   De flesta av våra masterprogram (alla utom PA-programmet) är numera helt på engelska och ingår därför i den så kallade internationella antagningsomgången. Detta innebär att du måste ansöka redan i perioden mitten av oktober – mitten av januari för att påbörja ett program kommande höst.

   Läs mer om internationell ansökan och se lista med viktiga datum på universityadmissions.se


   Ett masterprogram är en tvåårig utbildning på 120 högskolepoäng som leder till en mastersexamen (MSc). Vissa masterprogram är tematiska vilket innebär att du specialiserar dig inom ett visst område. Andra innehåller fler valmöjligheter och gör det möjligt för dig att styra inriktningen på programmet.

   Det krävs att du är helt färdig med din kandidatutbildning för att vara behörig till ett masterprogram. På Sociologiska institutionen erbjuder vi alla masterprogram listade här ovan. 

   Student som cyklar framför Universitetsbiblioteket i Lund. Foto: Apelöga.
   Universitetsbiblioteket i Lund, bara en kort promenad från Sociologiska institutionen.