Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Alumn och karriär

Håll kontakten, nätverka för dig och din karriär

Vill du hålla kontakten med oss?

Vill du hålla kontakten med Lunds universitet, Sociologen och gamla kursare, men också knyta nya kontakter?

Alumnnätverket är öppet för dig som studerat eller på annat sätt varit verksam vid Sociologiska institutionen. Att anmäla sig är gratis och alla som anmäler sig får, utöver att ta del av en databas, inbjudan till olika händelser på institutionen.

För ytterligare information om Sociologens alumnverksamhet, skicka e-post till studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se

Registrera dig som ny eller logga in här

Registrera dig som ny alumn eller logga in på https://alumni.lu.se/Alumni/RegistrationForm

Detta får du som medlem

Läs på lu.se vad du får medlem i Lunds universitets alumnnätverk: www.lu.se/innovation-samverkan/alumn

Kul fakta om ordet alumn

Ordet "alumn" kommer av latinets "alumnus" som betyder "lärjunge" eller "skyddsling". Ursprunget till ordet är latinets "alere" som betyder "uppföda, fostra".

Numera kallar man en person som tidigare har studerat för alumn.

Ofta används den engelska "alumni" även i svenskan, men "alumni" är egentligen latinets maskulina plural av ordet.