Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Grundkurser på grundnivå

Utan förkunskaper från ett universitet eller en högskola

Om du vill börja läsa något av våra ämnen är det en grundkurs du ska starta med. En grundkurs kan du söka utan förkunskaper från ett universitet eller en högskola.

Vi erbjuder två ämnen.

  • I socialantropologi är grundkursen vi erbjuder campusbunden och ges på helfart. Grundkursen startar både höst- och vårtermin.
     
  • I sociologi erbjuder vi två grundkurser. En går på campus och en på distans (på halvfart). 

Grundkurser

Sociologi

Socialantropologi

Vad händer sen?

Om du har läst en av våra grundkurser blir du behörig till fortsättningskurser i ämnet och därefter går det bra att söka kandidatkurs (ingår 15 hp uppsats). När du läst 90 hp Sociologi eller Socialantropologi (grund- fortsättning- och kandidatkurs) kan du använda dessa som huvudområde i en kommande Filosofie kandidatexamen.

Mer om hur jag kan använda fristående kurser

Vet du att du kan sätta ihop en egen examen med hjälp av fristående kurser? Och du kan använda kurser för att komplettera en redan genomförd utbildning.

Till skillnad från program, ger fristående kurser möjlighet för dig att utforma en utbildning där du själv väljer och plockar ihop de ämnen som du är intresserad av, och har nytta av. Få en unik kunskapsprofil på arbetsmarknaden genom fristående kurser!

När du läser fristående kurser söker du till en ny kurs varje termin.

Läs mer på sidan Fristående kurser.

Någon att prata med?

Vill du prata med någon om dina studier, kontakta gärna någon av våra studievägledare.

Lista över alla våra kurser

En översikt över alla våra kurser, på alla nivåer, hittar du på sidan "Välj utbildning".


Lär dig mer om våra ämnen