Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Praktik & studentarbete

Här hittar du aktuella praktikplatser och uppdrag som studentmedarbetare

Kvinna i blommig röd top och solgalsögon med laptop. Foto.

För alla studenter


Det kommunala avfallsbolaget Sysav söker praktikant till höstterminen 2024 – Utvärdering av Resterkocken - ett matsvinnsinitiativ (sustainalink.se).


Praktik inom forskningsprojekt vid Sociologiska institutionen

Praktikplatser inom institutionens forskningsprojekt kan sökas av studenter på institutionens masterprogram (praktikkurserna SOCN20 och SOCN21).

Praktikplatser i forskningsprojekt annonseras också på vår engelska webbplats.


Är kirurger”born or made”? 

Rekrytering, bedömningsinstrument och träning i simulerad miljö vid utbildning av specialister i kirurgi/urologi.

Om forskningsprojektet:

Forskningsprojektet är ett tvärvetenskapligt samarbete mellan kirurgi, sociologi och psykologi och i samverkan med Region Skåne. Inom projektet undersöker vi med olika test möjligheten att urskilja lämplighet för specialistutbildning i kirurgi och urologi, och även hur lärandemiljö påverkar läkarens utveckling. En del av undersökningen utgörs av kvalitativa intervjuer med ett urval av ST i kirurgi/urologi. Kvalitativa intervjuer har samlats in sedan starten av projektet 2017 och görs vid start eller ansökan till ST och efter ett, tre och fem års utbildning. Flera av deltagarna närmar sig nu slutet av sin utbildningstjänst och insamlat material är betydligt.

Önskad ansökningsprofil:

God kunskap och erfarenhet i kvalitativ metod och speciellt i kodning och bearbetning av kvalitativa intervjuer. Kommunikativ förmåga och förmåga att samarbeta med forskare från andra discipliner. Goda kunskaper i svenska krävs.

Vad innebär praktiken?

Den primära arbetsuppgiften är kodning och bearbetning av kvalitativa intervjuer. Men även att ta del av testdagar inom projektet och gemensamma forskargruppsmöten.

När?

20 veckors praktik med start den 2 september 2024 och fram till den 17 januari 2025.

Var?

På Sociologiska institutionen i Lund

Så här ansöker du:

Skicka ett personligt brev (max en A4-sida), CV och universitetsbetyg till christopher [dot] mathieu [at] soc [dot] lu [dot] se (christopher[dot]mathieu[at]soc[dot]lu[dot]se)

Ditt personliga brev ska beskriva vem du är, ditt personliga syfte med praktiken, vad du önskar få ut av den.

Kontaktuppgifter:

Ansvarig för forskningsprojektet: kristine [dot] hagelsteen [at] med [dot] lu [dot] se (kristine[dot]hagelsteen[at]med[dot]lu[dot]se)

Har du allmänna frågor om praktik på Sociologiska institutionen är du välkommen att kontakta Britt-Marie Johansson britt-marie [dot] johansson [at] soc [dot] lu [dot] se (britt-marie[dot]johansson[at]soc[dot]lu[dot]se)


För HR-studenter

Information och blanketter rörande praktikterminen inom HR-programmet