Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Praktik & studentarbete

Här hittar du aktuella praktikplatser och uppdrag som studentmedarbetare

Kvinna i blommig röd top och solgalsögon med laptop. Foto.

För studenter vid Sociologiska institutionen:

Studentmedarbetare i Malmö stad

Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till den som studerar på Lunds universitet eller Malmö universitet, har läst minst 60 hp och fortfarande studerar under hela uppdragsperioden.

Studentmedarbetare på VentureLab!

Vill du podda, planera och genomföra event, skriva intressanta texter och inspirera studenter?

VentureLab söker nu hela fyra stycken nya stjärnor att inspirera studenter på Lunds universitet till entreprenörskap och innovation tillsammans med oss.⁠ Avtal skrivs på terminsbasis om max 30 timmars arbete per månad.

  • LUND: en person med fokus på podd, en med fokus på event - men ni kommer jobba tillsammans.
  • HBG: en person med fokus på kommunikation, en med fokus på event - men ni kommer jobba tillsammans.

Läs mer om rollerna och hur du ansöker på venturelab.lu.se/jobb

Enkätfabriken erbjuder en praktikplats inom projektledning

För dig som studerar samhällsvetenskapliga ämnen och är intresserad av samhällsfrågor och statistik. Enkätfabriken söker just nu någon som vill praktisera från aug/sep 2021.
Läs mer på enkatfabriken.se

Lunds kommun söker praktikanter inom området social hållbarhet och mänskliga rättigheter.

Under hösten finns plats för att ta emot 1-3 studenter. Vi har arbetsuppgifter inom allt från uppföljning, organisation och styrdokument till specifika områden inom Lunds kommuns program för social hållbarhet som tex jämställdhet, psykisk ohälsa, ANDT (alkohol-, narkotika-, dopning och tobak) och stadsplanering. Kontaktperson: Lisa Gunnefur, Samhällsstrateg med inriktning folkhälsa och social hållbarhet Tel: 046-359 59 61, E-post: lisa [dot] gunnefur [at] lund [dot] se


För PA/HR-studenter:

Praktikant sökes till Eterni Sweden AB i Region Syd

Vill du vara med och bidra till samhällets och människors utveckling? Läs mer om praktik på Eterni Sweden på eternisweden.recman.no

Praktikplats på HR-avdelningen i Funktionsstödsfövaltningen Malmö stad

I funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar.
 
HR-avdelningen på Funktionsstödsfövaltningen erbjuder nu en studerande på mastersprogrammet för Personal- och arbetslivsfrågor att praktisera under hösten. Studenten kommer på nära håll få ta del av det arbete som våra HR-konsulter utför på daglig basis. Det innebär att hen får delta på aktiviteter, möten och utbildningar gällande exempelvis arbetsrätt, arbetsmiljö, rehab, rekrytering och kompetensutveckling. Hen kommer även att få möjlighet att vara delaktig i kartläggning kring HR-stöd gentemot förvaltningens chefer och utföra behovsanalyser kring verksamhetsnära stöd.
 
Är du intresserad av att praktisera på HR-avdelningen på Funktionsstödsfövaltningen är du välkommen att höra av dig till Johanna Wennick, HR-konsult på johanna [dot] wennick [at] malmo [dot] se

Mer om PA/HR

Allmän information om praktik på PA/HR-programmet hittar du på kandidatprogrammets sidor här på soc.lu.se