Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Cultural Space

Med fokus på hur kulturella strukturers roll i undersökandet och förklarandet av hur sociala grupper, identiteter, och hierarkier uttrycks och mobiliseras, men också hur de upplevs och blir meningsfulla.

Cultural Space är en tvärvetenskaplig forskningsmiljö med ett övergripande fokus på kulturella dimensioner av sociala sammanhang. Det kulturella inkluderar här en bred ansats, och innefattar såväl kulturella perspektiv på mänskliga aktiviteter och sammanhang generellt som kulturella objekt och institutioner. Cultural Space bildades 2011 och har sedan dess etablerat en skapande miljö där medlemmarna av gruppen och gäster presenterar och diskuterar nya rön, forskningsidéer och metodfrågor. Verksamheten drivs framförallt utifrån ett återkommande seminarium och workshop varje vecka. Gruppens medlemmar kommer från såväl olika discipliner som olika metodologiska och teoretiska bakgrunder, en mångfald som har varit, och är, viktig för vårt arbete tillsammans. Cultural Space inkluderar kultursociologer, socialantropologer, konstvetare, kriminologer, genusvetare, och vetenskaps- samt organisationssociologer.

Cultural Space etablerades vid Lunds Universitet 2011 och är nära knutet till Center for Cultural Sociology vid Yale University, den kultursociologiska forskningsmiljön vid Uppsala Universitet samt Svenska Sociologiföreningens arbetsgrupp i kultursociologi.

Cultural Space håller ett veckoligt seminarium, klockan 14:15-16:00 på fredager.

Kontakta Erik Hannerz för att medverka.

erik [dot] hannerz [at] soc [dot] lu [dot] se