Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kandidatkurser på grundnivå

Efter att du läst grund- och fortsättningskurs (60 hp) i ditt ämne.

Du är behörig till kandidatkursen efter att du har läst grund- och fortsättningskurs (60 högskolepoäng) i ditt ämne. Det kan även finnas krav på vissa moment.

Kandidatkurser sociologi

I sociologi finns två kurspaket som är campusbundna (på plats i Lund). Dessa kurser ges på helfart.

Kurspaket 1 startar både höst och vår, medan kurspaket 2 endast startar på vårterminen.

För att vara behörig till kurspaket 1 (PSO01) ska du ha läst någon av följande kurser: SOCA06 (Fortsättningskurs Sociologi), SOCA10 (Sociologi med inriktning Socialpsykologi), SOCA83 (Fortsättningskurs i kriminologi) eller motsvarande.

För att vara behörig till kurspaket 2 (PSO02) ska du ha läst SOCA06 (Fortsättningskurs i Sociologi) eller motsvarande. Det innebär att det ställs högre krav på metodkunskaper för behörighet till kurspaket 2 jämfört med kurspaket 1.

Tips!

Under våren brukar det vara svårare att komma in på kurspaket på grund av det höga söktrycket från programstudenter. Under hösten finns fler platser för fristående kursstudenter vilket gör det lättare att bli antagen till kurspaketet.

  Kandidatkurser socialantropologi

  Vår kandidatkurs i socialantropologi är campusbunden och ges på helfart endast vårtermin.

  Vad kan jag använda fristående kurser till?

  Du kan sätta ihop en egen examen med hjälp av fristående kurser, eller använda kurser för att komplettera en redan genomförd utbildning. 

  Till skillnad från program, ger fristående kurser möjlighet för dig att utforma en utbildning där du själv väljer och plockar ihop de ämnen som du är intresserad av, och har nytta av. Få en unik kunskapsprofil på arbetsmarknaden genom fristående kurser. 

  Läs mer på sidan Fristående kurser.

  Någon att prata med?

  Vill du prata med någon om studier, kontakta gärna någon av våra studievägledare.

  Är du osäker på din behörighet?

  Kontakta gärna våra studievägledare om du läst vid annat lärosäte och är osäker på behörighet.

  Lista över alla våra kurser

  En översikt över alla våra kurser, på alla nivåer, hittar du på sidan "Välj utbildning".