Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sommar- och välkomstinformation

Från Sociologiska institutionen vid Lunds universitet

En gammal byggnad fotograferad mot en sommarhimmel.

Information och kontaktuppgifter som du kan behöva under sommaren.

Sociologiska institutionen sitter fram till början på augusti i Allhelgonaskolan, Bredgatan 26. Huset är stängt men det går bra att boka besök. Under sommaren har vi begränsad tillgänglighet och det kan ta lite längre tid att få svar.

Kontakt med expeditionen

Bemanningen på expeditionen är begränsad under sommaren på grund av semestrar.

 • Susanne Lindberg,
  Ansvar för: sociologi, pedagogik, PA och HR
  Tel: +46 46-222 88 44
  E-post: info [at] soc [dot] lu [dot] se (info[at]soc[dot]lu[dot]se)
   
 • Christian Landgren,
  Ansvar för: socialantropologi
  Tel: +46 46 222 40 36
  E-post: info [at] soc [dot] lu [dot] se (info[at]soc[dot]lu[dot]se)

Du kan också kontakta den allmänna studentreceptionen för svar på frågar av generell karaktär. 

Lunds universitets centrala webbplats, studentreceptionen.


Studievägledning

Bemanningen på studievägledningen är begränsad under sommaren på grund av semestrar. Kontakta oss gärna via vår gemensamma mailadress studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se (studievagledare[at]soc[dot]lu[dot]se) så svarar så fort vi har möjlighet.

Mer information om antagning på lu.se.

Information om hur du söker examensbevis på lu.se.

Trevlig sommar!

Studievägledningen på Sociologiska institutionen

Hjälp när vi inte är tillgängliga

När det gäller antagningsfrågor hänvisar vi till:


Information till nya studenter

Introduktionsmöten för antagna studenter

I början av augusti skickas välkomstbrev till den e-postadress som du har uppgett på antagning.se. I brevet hittar du all information som du behöver om höstterminens introduktionsmöte. Under sommaren kommer vi även att lägga upp Välkomstbreven (för alla kurser som startar i slutet på augusti) på sidan soc.lu.se/valkomstbrev-hosttermin.

Om du mot slutet av augusti, inte har fått något mejl, dubbelkolla gärna din inkorg för skräppost eller hitta brevet här på webben via ovan länk.

Observera att introduktionsmötet enbart är för studenter som är antagna, inte för intresserade reserver (mer information om reservantagning hittar du längre ner på denna sida).

Du kan även ofta se när introduktionsmötet är via ditt schema. Hitta ditt schema genom söka på kurskod i schemaportalen TimeEdit.

Vid frågor, kontakta expeditionen på info [at] soc [dot] lu [dot] se (info[at]soc[dot]lu[dot]se).

Checklista ny student höstterminen 2024

Information och checklista från oss på Sociologen för nya studenter inför terminsstart


Anmälan och antagning

Allmän information om till exempel hur du anmäler dig, behörighetskrav, antagningspoäng och kontaktuppgifter till antagningsavdelningen.

Reservantagning

Reservantagningar påbörjas i mitten av augusti. Vi kallar reserver i tur och ordning efter eventuella avhopp. Blir du reservantagen skickas kallelse till den e-postadress som du har uppgett på antagning.se.

Antagen med villkor

Om du har antagits under förutsättning att du kan uppvisa särskild behörighet (notering i anmärkningskolumnen på ditt antagningsbesked) måste du senast vid introduktionsmötet visa dokument som styrker din särskilda behörighet (observera att du måste ta med sådana handlingar även om du bifogat dem med din ansökan).

Vissa undantag finns. Kontakta gärna studievägledningen på studievagledare [at] soc [dot] lu [dot] se (studievagledare[at]soc[dot]lu[dot]se) om du har frågor.

Statistik över antagning

Undrar du över dina chanser att komma in och vill se hur det har sett ut andra år? Följ denna länk för att se antagningsstatistik för tidigare år http://www.lu.se/studera/anmalan-och-antagning/antagningspoang


Mer information från universitetet centralt

Mer information, checklistor och datum på Lunds universitets centrala webbplats lu.se/studera/livet-som-student/ny-som-student

Ha en fin sommar! Vi ser fram emot att ses i höst!

Sociologiska institutionen

Sociologens huvudentré med rosa vildrosor.

Institutionens öppettider

Sociologiska institutionens tillfälliga lokaler i Allhelgonaskolan på Bredgatan 26 är stängda för besökare. Kontakta den medarbetare du söker för att boka möte. Vår byggnad Gamla lungkliniken (Hus G) på Sandgatan 11 öppnar igen i slutet på augusti.

Sociologiska institutionens personalsidor